4 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

B. Μακεδονία: Τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην πόλη Τετόβο

του ανταποκριτή της ΕΡΤ Νίκου Φραγκόπουλου

Τέθηκε σήμερα στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Τετόβο ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του εργοστασίου της γερμανικής εταιρείας Next.e.GO Mobile SE, το οποίο θα παράγει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μάρκας e.GO.

Προηγουμένως σήμερα υπεγράφη η σχετική συμφωνία μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας και της εταιρείας Next.e.GO Mobile.

Στη τελετή για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου μίλησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, ο οποίος ανέφερε ότι η επένδυση, στην αρχική της φάση θα ανέλθει στα 130 εκατ.ευρώ και θα ανοίξει 890 θέσεις εργασίας.

«Η επένδυση αυτή έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα, αλλά και για την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στο Τέτοβο και ευρύτερα. Με αυτή τη σημαντική επένδυση, η Βόρεια Μακεδονία επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για τους επενδυτές, με ένα σταθερό οικονομικό και πολιτικό κλίμα στο οποίο διεθνείς εταιρείες όπως η Next.e.GO Mobile SE έχουν έναν έμπιστο εταίρο» σημείωσε ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.

Επισήμανε δε ότι για πρώτη φορά θα παραχθεί ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο στη Βόρεια Μακεδονία και δη ηλεκτρικό.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας έδωσε το «πράσινο φως» για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης προς την γερμανική εταιρεία Next.e.GO Mobile SE, προκειμένου η δεύτερη να προχωρήσει σε παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην βιομηχανική ζώνη του Τετόβου.

Η Next.e.GO Mobile SE είναι γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας με έδρα το Άαχεν.

Η Next.e.GO Mobile SE παρέχει ηλεκτρικά οχήματα πόλης με έμφαση στο μεγάλο κύκλο ζωής και σε ελκυστικές για τους καταναλωτές, τιμές.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy