28 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

(BINTEO) Η φωνή του Δημήτρη Μπάση & μια κιθάρα “πλημμύρισαν” το αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, το βράδυ της Κυριακής 1/8

Την πρώτη νύχτα του Αυγούστου, ο Δημήτρης Μπάσης και ο κιθαρίστας Μανόλης Ανδρουλιδάκης χάρισαν στο κοινό του Καρπενησίου μια πολύ όμορφη μουσική βραδιά, με τραγούδια διαχρονικά και αγαπημένα.

Η συναυλία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – ΠΕ Ευρυτανίας και τον ΟΠΑΣΤΕ και φιλοξενήθηκε στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου.

Οι προσκλήσεις είχαν γίνει ανάρπαστες και εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα· συνολικά 350 άτομα είχαν την ευκαιρία να μπουν στο αμφιθέατρο, καθώς λόγω των μέτρων αποτροπής διασποράς της covid-19, οι υπαίθριοι χώροι εκδηλώσεων δεν λειτουργούν με το 100% της χωρητικότητάς τους. Λόγω του σχήματος (μία φωνή και μία κιθάρα), η συναυλία δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερο χώρο (λ.χ. στάδιο).

Γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, με πάθος και αυθεντικότητα, ο Δημήτρης Μπάσης υπενθύμισε γιατί θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του. Έσμιξε αρμονικά με τον βιρτουόζο κιθαριστή και συνθέτη, Μανόλη Ανδρουλιδάκη, σε ένα απαιτητικό ρεσιτάλ για φωνή και κιθάρα.

«Τραγούδια γυμνά» είχε τίτλο η βραδιά, που ταξίδεψε το κοινό σε γνώριμες μελωδίες μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός κ.ά.

Οι ακροατές άκουσαν σπουδαία τραγούδια -σύγχρονα και κλασικά- ερμηνευμένα με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του Δ. Μπάση, σε μια συναυλία που διήρκησε περί τις 2 ώρες.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ