5 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Brexit: Κίνηση καλής θέλησης από Ιρλανδία σε Βρετανία

Brexit: Κίνηση καλής θέλησης από Ιρλανδία σε Βρετανία

Ανοιχτή η Ιρλανδία σε «περιορισμένες» παρατάσεις σχετικά με τις περιόδους χάριτος, μετά το Brexit. Αυτό προκύπτει από δήλωση του Ιρλανδού Υπουργού Εξωτερικών, Σάιμον Κόβενι, την Κυριακή (07.02.2021) με «αποδέκτη» το Λονδίνο.

Όπως ανέφερε ο Κόβενι, για μετά το Brexit η Ιρλανδία δεν θα πει όχι σε κάποιες ελάσσονες παρατάσεις της παραίτησης δικαιωμάτων στη διακίνηση συγκεκριμένων αγαθών από τη Βρετανία στη Βόρεια Ιρλανδία, μετά την κίνηση της βρετανικής κυβέρνησης να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει σε μικρές αλλαγές των κανόνων.

Ο Κόβενι μίλησε πριν από τις συνομιλίες που θα διεξαχθούν για το ζήτημα αυτό, την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, μεταξύ του γραφείου του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς, με τους οποίους έχει τακτική επικοινωνία, ο Κόβενι, όπως είπε ο ίδιος.

«Θα ήμουν ανοιχτός να υποστηρίξω περιορισμένες παρατάσεις των περιόδων χάριτος», δήλωσε ο Κόβενι στον ραδιοφωνικό σταθμό RTE Radio της Ιρλανδίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία ερώτηση για τη μη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Brexit: Κίνηση καλής θέλησης από Ιρλανδία σε Βρετανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy