27 Ιανουαρίου 2022

Covid-19: Οκτώ νέα κρούσματα στη Ροδόπη – Συνεχίζονται όλη την εβδομάδα τα rapid test

53 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 18 ήταν τα νέα κρούσματα στη Ροδόπη -226 συνολικά στην αν.Μ.Θ.

Στις υπόλοιπες ΠΕ καταγράφηκαν: 61 στη Δράμα, 58 στον Έβρο, 1 στη Θάσο, και 35 στην Καβάλα.

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό που προγραμμάτισε ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.
Από αύριο, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, μέχρι και την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, θα υπάρχουν δύο συνεργεία που θα πραγματοποιούν τα τεστ. Το πρώτο θα είναι στην οδό Βενιζέλου από τις 09:00 μέχρι τις 14:00 και το δεύτερο στη Διεύθυνση Υγείας από τις 10:00 μέχρι τις 15:00.
Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test θα προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις και γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ. Όσοι έχουν εμβολιαστεί θα επισκέπτονται το gov.gr και θα μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.
Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί με απόφαση του ΕΟΔΥ δε δίνεται πλέον η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας βεβαιώσεων.
Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ