7 Δεκεμβρίου 2021

Eκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης: Πανδημία COVID-19 και οι σύγχρονες απειλές στη δημόσια υγεία

Θέμα χρόνου ήταν η αποτύπωση της περιόδου που διανύουμε λόγω της πανδημίας και στον κόσμο των βιβλίων. Το βιβλίο με τίτλο «Πανδημία COVID-19 και οι σύγχρονες απειλές στη δημόσια υγεία», αναφέρεται ακριβώς σε αυτά τα ζητήματα.

Πρόκειται για συλλογική εργασία και συγγραφείς του βιβλίου είναι οι: Valentina Gallo, Howard Waitzkin, Απόστολος Βεΐζης, Δημήτρης Κιβωτίδης, Ηλίας Κονδύλης, Χρήστος Λάσκος, Έφη Μακρίδου, Σταύρος Μαυρουδέας, Αλέξης Μπένος, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Χριστίνα Παρασκευοπούλου, Μαρία Πετμεζίδου, Μιχάλης Πουλημάς, Γιώργος Σερέτης, Φίλιππος Ταραντίλης

Όπως αναφέρουν οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ: «Στόχος της έκδοσης είναι, έναν χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας, να αποτελέσει μια πρώτη προσπάθεια αποτίμησης αυτής της σύγχρονης παγκόσμιας περιπέτειας. Η κριτική ανάλυση των αιτίων της πανδημίας, η επιδημιολογική αποτίμηση της εξέλιξής της, η περιγραφή της αντιμετώπισής της ως πρωταρχικού κινδύνου της δημόσιας υγείας, η πολιτική ελέγχου της διασποράς του ιού, η διαχείριση της νοσηρότητας και της περίθαλψης των κρουσμάτων και γενικά η πολιτική υγείας για την αντιμετώπισή της αποτελούν σημαντικά πεδία της έρευνας.

Η διεπιστημονική προσέγγιση που επιχειρείται σε αυτήν τη συλλογική εργασία φιλοδοξεί, με δεδομένους βέβαια τους περιορισμούς εξαιτίας της δυναμικής εξέλιξης της πραγματικότητας, να συμβάλει στην περαιτέρω ανάλυση και εμβάθυνση του ρόλου της πανδημίας στη διεύρυνση των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων στην υγεία καθώς και στα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπισή τους υπέρ του κόσμου της εργασίας».

Info
Σελ.: 184 • Σχήμα: 14 x 20,5
ISBN: 978-960-499-369-7 • Τιμή: 11,00€
Επιμέλεια: Ηλίας Κονδύλης & Αλέξης Μπένος
1η έκδοση: Ιούνιος 2021

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ