16 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Eξυπνο” μπαστούνι για τυφλούς, κατασκεύασαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου – Δείτε πώς λειτουργεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Εφαρμόζοντας τις γνώσεις τους στην πράξη, τα παιδιά δημιουργούν λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων με προβλήματα όρασης

Η ενεργός συμμετοχή στην εκπαίδευση, σε συνδυασμό με τη δημιουργική σκέψη, μπορούν να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν τους νέους να δημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις για πραγματικά προβλήματα. Έτσι, έγινε και με τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου, οι οποίοι κατασκεύασαν ένα «έξυπνο» μπαστούνι για τυφλούς.

Στο πλαίσιο των project STEM στο μάθημα της Φυσικής, μαθητές του 1ου Γυμνασίου κατασκεύασαν ένα «έξυπνο» μπαστούνι για τυφλούς, χρησιμοποιώντας τον μικροελεγκτή ενός Arduino, έναν αισθητήρα απόστασης υπερήχων και ένα bazzer, το οποίο ειδοποιεί ηχητικά τον χρήστη του μπαστουνιού, όταν ο αισθητήρας εντοπίσει την ύπαρξη κάποιου εμποδίου κατά μήκος της διαδρομής του.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές Καραντάνας Γιώργος, Λακιώτης Αντώνης και Μουρτογιάννης Βασίλης, εφαρμόζοντας τις θεωρητικές γνώσεις τους πάνω στον υπολογιστικό μοντελισμό και αξιοποιώντας τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, όπως η πλατφόρμα Arduino, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πλήρως λειτουργικό «έξυπνο» μπαστούνι για τυφλούς.

Η παραπάνω εργασία των μαθητών καταδεικνύει το γεγονός ότι τα project STEM στη Φυσική συμβάλλουν στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος μάθησης που ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή, την εφαρμογή των γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων που είναι σημαντικές για την επιστημονική κατανόηση και την επιτυχία στον μάθημα της Φυσικής.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ