8 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

FAZ – Γερμανικό Ίδρυμα Μελετών: «Μαξιμαλιστικές οι θέσεις της Ελλάδας – Έχει άδικο για το Καστελλόριζο»

FAZ – Γερμανικό Ίδρυμα Μελετών: «Μαξιμαλιστικές οι θέσεις της Ελλάδας – Έχει άδικο για το Καστελλόριζο»

Σε εκτενή δημοσίευση η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) παραπέμπει σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Ιδρύματος Μελετών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Südosteuropa-Gesellschaft) με τίτλο «Κλιμάκωση στη Μεσόγειο» και η οποία υποστηρίζει: «»Η αλληλεγγύη την οποία δικαίως η Ελλάδα ζητά από την ΕΕ λόγω της τουρκικής επιθετικότητας, δεν μπορεί επ’ ουδενί να σημαίνει ότι οι εταίροι θα πρέπει να συστρατευθούν με ελληνικούς στόχους, οι οποίοι δεν καλύπτονται από το διεθνές δίκαιο».

Σύμφωνα με τη μελέτη την οποία επικαλείται η FAZ, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη »θα μπορούσε να επικρίνει πιο πειστικά τις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της γείτονος χώρας, εάν δεν διατύπωνε και η ίδια από την πλευρά της μαξιμαλιστικές θέσεις». Όπως αναφέρεται, αυτό ισχύει κυρίως για τις ελληνικές αξιώσεις περί κοινής και εφαπτόμενης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Δείτε τη συνέχεια στο OnAlert.gr

To άρθρο FAZ – Γερμανικό Ίδρυμα Μελετών: «Μαξιμαλιστικές οι θέσεις της Ελλάδας – Έχει άδικο για το Καστελλόριζο» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy