16 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

H Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Τρίτο Πρόγραμμα: «Παραμυθένια χρώματα» – Ραδιοφωνική συναυλία σε απευθείας μετάδοση

Δύο σπουδαία έργα, που λαμπρύνουν το κλασικό ρεπερτόριο της Δυτικής μουσικής, παρουσιάζει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, στις 11 το πρωί, από το Τρίτο Πρόγραμμα, ακολουθώντας αυτή τη φορά τα βήματα του μύθου και της φαντασίας.

Ποιος δεν συγκινήθηκε αλήθεια με το γεμάτο ένταση και δυναμικότητα «Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε λα ελάσσονα» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, και ποιος δεν αγάπησε τους συμφωνικούς ήχους από τον μαγικό και τρυφερό κόσμο του Πέτρου, στο γνωστό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο λύκος», όπως το μετουσίωσε μουσικά ο μεγάλος συνθέτης Σεργκέι Προκόφιεφ;

Η δραστήρια αρχιμουσικός Κάτια Μολφέση οδηγεί την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στα δύο αυτά έργα, αναδημιουργώντας την εκφραστικότητα και τους συμβολισμούς τους. Παράλληλα, δίνει έναν τόνο πνευματικότητας και παραμυθιού, αναδεικνύοντας τα ηχοχρώματα που γεννά η παιδική φαντασία.
Έτσι επέλεξε, σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ορχήστρας Μιχάλη Οικονόμου, την  υπερταλαντούχα… εξάχρονη Αναστασία Κωνσταντινίδη, νικήτρια του 44ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Ταλέντα – Βραβεία Φίλωνας» (στην κατηγορία  των «Μικρών Ταλέντων»), για να ερμηνεύσει το πρώτο μέρος (allegro) από το «Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε λα ελάσσονα» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ως έμπνευση και ως παράδειγμα δημιουργικότητας για όλα τα παιδιά.
To μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο λύκος», το δεύτερο έργο του προγράμματος, το οποίο αποτελεί μια σταθερά απολαυστική επιλογή που απευθύνεται σε όλα τα μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά, θα ζωντανέψει με την αφήγηση του Νίκου Διαμαντή.

Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από το στούντιο C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στο πλαίσιο της εκπομπής «Όλα τα πρωινά του Τρίτου – Και τώρα ξεκινάει η περιπέτεια της μουσικής», με τον Γιώργο Κωνσταντίνου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Γ. Σ. Μπαχ: «Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε λα ελάσσονα BWV 1041»
Μέρος πρώτο (Allegro)
Σολίστ: Αναστασία Κωνσταντινίδη (βιολί)

Σεργκέι Προκόφιεφ: «Ο Πέτρος και ο λύκος», συμφωνικό παραμύθι για ορχήστρα και αφηγητή, έργο 67
Αφήγηση: Νίκος Διαμαντής

Διεύθυνση Ορχήστρας: Κάτια Μολφέση

Ηχοληψία για τα  Μουσικά Σύνολα: Νίκος Θεοδωρακόπουλος, Βασίλης Χανιώτης
Ηχοληψία για το Τρίτο Πρόγραμμα: Σωτήρης Παναγιώτου

INFO

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, στις 11:00, στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και 95,6 FM
https://www.trito.gr

Εκπομπή: «Όλα τα πρωινά του Τρίτου»
Παρουσίαση: Γιώργος Κωνσταντίνου
H Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Τρίτο Πρόγραμμα
Ραδιοφωνική συναυλία σε απευθείας μετάδοση από το στούντιο C της ΕΡΑ
«Παραμυθένια χρώματα» – Μουσική για όλη την οικογένεια
Μουσική διεύθυνση: Κάτια Μολφέση
Αφήγηση: Νίκος Διαμαντής
Σολίστ: Αναστασία Κωνσταντινίδη (βιολί)

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤΚάτια ΜολφέσηΝίκος ΔιαμαντήςΑναστασία Κωνσταντινίδη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ