1 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

H Mugen αγριεύει το νέο Honda Civic
Πριν ένα μήνα, η Mugen έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες από τις περιποιήσεις τις στο νέο Honda Civic. Σήμερα έχουμε την πλήρη αποκάλυψη του αγριεμένου Ιάπωνα, μαζί με τις τιμές των αξεσουάρ.

H εταιρία από την Αζάκα βελτιώνει και προετοιμάζει για αγώνες Honda, εδώ και σχεδόν 50 χρόνια (το 1973 ιδρύθηκε). Τέτοια παράδοση φέρει πάνω του το νέο Civic, που μας φέρνει μια ιδέα πιο κοντά στο επόμενο Type R μέσω των επεμβάσεων της Mugen. Το splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, οι πλαϊνές ποδιές με το κόκκινο σιρίτι από πάνω, οι αεροδυναμικές προσθήκες στον πίσω προφυλακτήρα και η διπλή απόληξη της εξάτμισης, μαζί με την αεροτομή και τα σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα είναι οι αλλαγές συγκριτικά με το εργοστασιακό.

Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις 18άρες ζάντες, οι οποίες πάρα από ομορφότερες (που είναι και θέμα γούστου στην τελική), είναι και ελαφρύτερες των εργοστασιακών, μειώνοντας τη μη αναρτώμενη μάζα και βελτιώνοντας τα δυναμικά χαρακτηριστικά του ιαπωνικού χάτσμπακ. Από το εσωτερικό δεν έχουμε εικόνα, ωστόσο η Mugen αναφέρει ειδικά εξελιγμένα πατάκια «που εμποδίζουν τον εισερχόμενο αέρα και ενισχύουν τον εξαερισμό της καμπίνας».

Στα μηχανικά μέρη, οι μόνες αλλαγές εντοπίζονται στο νέο φίλτρο και την εξάτμιση. Διαφοροποιήσεις στα νούμερα ισχύος δεν υπάρχουν, οπότε ο ατμοσφαιρικός 2λιτρος συνεχίζει να αποδίδει 160 ίππους και 187 Nm ροπής, ενώ ο 1.5 VTEC Turbo βρίσκεται στα 180 άλογα και 240 Nm. Πάμε να δούμε, τώρα, πόσο κοστίζει να κάνεις την 11η γενιά όπως στις φωτογραφίες.

Το splitter μπροστά τιμολογείται στις 67.000 γεν (513 ευρώ) όπως το βλέπουμε και 72.000 γεν (551 ευρώ) βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος (καλύτερα μαύρο, αλλά γούστα είναι αυτά). Τα side skirts ξεκινούν από 88.000 γεν (673 ευρώ), ο διαχύτης από 80.000 γεν (612 ευρώ) και η αεροτομή στο ύψος των πίσω φαναριών από 94.000 γεν (1.081 ευρώ). Μέχρι στιγμής είμαστε στις 3.480 ευρώ, χωρίς να βάλουμε καν τις ζάντες και την εξάτμιση στην εξίσωση, για τις οποίες η Mugen δεν ανακοινώνει τιμές.

The post H Mugen αγριεύει το νέο Honda Civic appeared first on AutoGreekNews.

… Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy