Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Την άθληση και τη φύση… αγάπησαν, εν μέσω πανδημίας, οι Καρπενησιώτες

Ο κορονοϊός κάνει… καλό στη φυσική κατάσταση των Eυρυτάνων. Εν μέσω πανδημίας, πολλοί βρίσκουν ευκαιρία να «ξεσκάσουν» από την καραντίνα, αθλούμενοι στην πόλη, σε δάση και βουνά.gefiri-xerolikou11

Ήδη, από την αρχή εξάπλωσης του covid-19 στη χώρα μας, η συγκέντρωση δημοτών στα πάρκα και τις παιδικές χαρές της πόλης, ήταν αυξημένη. Η απόφαση του δήμου Καρπενησίου να βάλει «λουκέτο» σε όλους τους ανωτέρω χώρους άθλησης, είχε ως αποτέλεσμα την… αποκέντρωση: στα μέσα του μήνα, το Κεφαλόβρυσο, όπως και άλλοι ανοικτοί χώροι, γέμιζε κάθε απόγευμα από ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Από την περασμένη Δευτέρα (23/3) η κυβέρνηση επέβαλε περιορισμούς στην κυκλοφορία, ωστόσο έδωσε το περιθώριο για «σωματική άσκηση ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά 2 άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου». Έτσι, δεκάδες είναι καθημερινά, όταν ο καιρός το επιτρέπει, οι πολίτες στο Καρπενήσι και τα πέριξ που στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6.

Θα δει κανείς αυτοκίνητα, πεζούς και ποδηλάτες σε… λαγκάδια και ραχούλες, σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους. Πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν έχουν παρατηρηθεί παρέες άνω των 2 ατόμων στις κοντινές εξορμήσεις, ενώ όλοι είναι τυπικοί ως προς τις υποχρεώσεις τους για την αποστολή SMS ή κατοχής της σχετικής βεβαίωσης κυκλοφορίας.

Ποιος ξέρει, ίσως μέσα στον… Αρμαγεδδώνα που θα αφήσει πίσω του ο κορονοϊός (σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο), μείνει και κάτι θετικό: περισσότεροι να αγαπήσουν -και να εκτιμήσουν- τη φύση και την άθληση σε βουνά και δάση της Ευρυτανίας…

(ΦΩΤΟ: Πεζοπορώντας στο Γεφύρι του Ξερόλυκου, στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου)