Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Η ΟΛΜΕ στην Ευρυτανία. Κλιμάκιο συνδικαλιστών επισκέφθηκε σχολεία σε Καρπενήσι και χωριά και συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς

Επίσκεψη-περιοδεία στα σχολεία Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού Ευρυτανίας, πραγματοποίησε τη Δευτέρα (23/10), κλιμάκιο της ΟΛΜΕ, αποτελούμενο από τα μέλη του ΔΣ κ.κ Δημήτρη Καρυώτη και Νικηφόρο Κωνσταντίνου, συνοδεία του προέδρου της τοπικής ΕΛΜΕ, κ. Κώστα Μαστροκώστα.

gel-kthrio1

Οι συνδικαλιστές είχαν διαδοχικές συναντήσεις με το εκπαιδευτικό προσωπικό των κατά τόπους σχολικών μονάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων αναλύθηκε το τοπίο που έχει διαμορφωθεί στη δημόσια εκπαίδευση και τέθηκαν επί τάπητος οι θέσεις του κλάδου για τις εξαγγελίες του υπουργείου, τόσο για το Νέο Λύκειο όσο και για τα προβλήματα στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.

«Αδύναμο κρίκο», χαρακτήρισε, σε δηλώσεις του, την επαγγελματική εκπαίδευση ο κ. Καρυώτης, «και ειδικά», όπως είπε, «στον νομό Ευρυτανίας»: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν με λίγους μαθητές, όπως το ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας, το οποίο η τοπική κοινωνία ‘παλεύει’ για να το κρατήσει. Είμαστε αρωγοί σε αυτό και θα παλέψουμε με όλα μας τα μέσα να κρατηθεί ανοικτό το συγκεκριμένο σχολείο. Θα είμαστε απέναντι για να αποσοβήσουμε τέτοιες προοπτικές», σημείωσε.

Λόγος έγινε και για τα όσα θα φέρει, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, το Νέο Λύκειο: «Το Νέο Λύκειο και οι εξαγγελίες του υπουργείου νομιμοποιούν τον φροντιστηριακό χαρακτήρα του γενικού λυκείου, φέρνουν στον κορμό της δημόσιας εκπαίδευσης τις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις, που θα οδηγήσουν μια πολύ μεγάλη μερίδα μαθητών έξω από το δημόσιο σχολείο, που θα επιφέρει συρρίκνωση τόσο των σχολικών μονάδων όσο και θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού. Επί της ουσίας, καταργείται και επίσημα ο παιδαγωγικός και εκπαιδευτικός χαρακτήρας του γενικού λυκείου», ανέφερε το μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ.