Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

ev media-logo

Η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας διαμαρτύρεται για τη (μη) σίτιση εκπαιδευτικών από τον δήμο Καρπενησίου - Θετική ανταπόκριση στα Άγραφα

Για αθέτηση υποσχέσεων ψέγει τον δήμο Καρπενησίου η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, όσον αφορά στο ζήτημα της δωρεάν σίτισης 15 εκπαιδευτικών, καλώντας τους αρμόδιους «να διορθώσουν έγκαιρα την αστοχία».

mastrokostas-kostas-elme123

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, Κώστας Μαστροκώστας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, με βάση το άρθρο 32 του Ν.4483/17, από την αρχή της σχολικής χρονιάς προχώρησε σε ενέργειες, ώστε αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί που είναι από μακριά να μπορούν να σιτίζονται στις δομές που διαχειρίζονται οι δύο δήμοι του ν. Ευρυτανίας. Βάσει του σχετικού νόμου, οι δήμοι μπορούν -προαιρετικά- να παρέχουν κίνητρα, όπως δωρεάν σίτιση, σε εργαζομένους του δημοσίου τομέα (γιατροί, αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί κ.α.), εφόσον ληφθεί απόφαση από το Δ.Σ και φυσικά υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια.

Σε ό,τι αφορά το Δ. Καρπενησίου και τους 15 περίπου ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, «η εξέλιξη για την φετινή χρονιά ήταν αρνητική», σημειώνει η ΕΛΜΕ. Το θέμα τέθηκε ως ερώτημα στον δήμαρχο κατά το πρόσφατο Δ. Σ. και όπως έγινε γνωστό το αίτημα δεν μπορεί να υλοποιηθεί, λόγω έλλειψης κονδυλίων, για τη φετινή χρονιά· πρόθεση είναι να δρομολογηθεί από το επόμενο σχολικό έτος. Η αρνητική ανταπόκριση του δήμου δεν ικανοποίησε τους συνδικαλιστές, που κάνουν λόγο για αντιμετώπιση που «δημιουργεί προβληματισμό για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται (σ.σ ο δήμος) την κοινωνική αλληλεγγύη και κυρίως την συνεργασία του με συλλογικότητες της πόλης». «Καλούμε τον δήμαρχο κ. Σουλιώτη αλλά και τους αρμόδιους παράγοντες του δήμου να δουν το θέμα με την δέουσα κοινωνική ευαισθησία και να διορθώσουν έγκαιρα την αστοχία που έλαβε χώρα (…)», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ.

Πιο ευχάριστα ήταν τα νέα για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα χωριά του δ. Αγράφων. «Σε ό,τι αφορά τον Δ. Αγράφων», σημειώνει η ΕΛΜΕ, «είχαμε θετική εξέλιξη με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. στην συνεδρίαση της 22ης Νοεμβρίου, η οποία συνοδευόμενη και με την απαραίτητη αναμόρφωση του προϋπολογισμού μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα. Η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους περίπου 40 συναδέλφους που υπηρετούν στα σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης του Δ. Αγράφων».