Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

ev media-logo

Σοβαρά προβλήματα στην Ευρυτανία από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Έκλεισε ο δρόμος προς Ποταμιά και Προυσό, εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Τεράστιες είναι οι ποσότητες νερού που έχουν πέσει από χθες (1/12) και κυρίως τη νύχτα-ξημερώματα Σαββάτου (2/12) στον ν. Ευρυτανίας, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Πάμπολλα είναι τα σημεία όπου έχουν σημειωθεί καταπτώσεις και κατολισθήσεις, ενώ ρέματα και χείμαρροι έχουν φουσκώσει επικίνδυνα.

broxipotamia

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, έχει διακοπεί, λόγω καταπτώσεων, η κυκλοφορία οχημάτων στον δρόμο Καρπενήσι-Προυσός, από το ξενοδοχείο Νηνεμία και κάτω. Ωστόσο, ολόκληρο το τμήμα Καρπενήσι-Προυσός είναι αυτή τη στιγμή προβληματικό, αφού λόγω των έργων διαπλάτυνσης που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν συσσωρευτεί όγκοι λάσπης. Αποκλεισμένα από τον κεντρικό οδικό άξονα είναι τα χωριά του πρώην δήμου Ποταμιάς (Μικρό-Μεγάλο Χωριό κ.α), με τις αρχές να έχουν δώσει εναλλακτική πρόσβαση μέσω Κλαυσίου.

Την ίδια ώρα, κοντά στο χωριό του Προσού, νωρίτερα είχαν εγκλωβιστεί οδηγοί εξαιτίας πτώσης βράχων. Στο σημείο έφτασε μηχάνημα, που με αυτοθυσία του οδηγού, κατέφερε να απομακρύνει πέτρες και βράχους από το οδόστρωμα, απεγκλωβίζοντας τους οδηγούς. Είναι ενδεικτικό πως στο μηχάνημα έπεσαν και μερικές πέτρες, που κύλησαν από το πρανές, δίχως ωστόσο να υπάρξει κίνδυνος. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Προβλήματα υπάρχουν και στον δήμο Αγράφων, με το οδικό τμήμα Γρανίτσα- Λιθοχωρι- Ραπτόπουλο να κλείνει κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τα μηχανήματα να καταφέρνουν να το δώσουν ξανά σε κυκλοφορία.

Στα σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα επιχειρούν από τα ξημερώματα μηχανήματα, ιδιόκτητα και μισθωμένα, της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και των δήμων Καρπενησίου και Αγράφων.

IMG-bc4a1fca25fc68e83e0ae41c3e37bf91-V

IMG-28cc4cbb158fc18c956a6ba50a437bf0-V 1

IMG-4e35f0ca629b28050c40fe790fc61a67-V

xeimarros klarotos1_1

Ο χείμαρρος Κλαρωτός, το πρωί του Σαββάτου