Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Έκαναν το Αθήνα - Καρπενήσι σε… 11 ώρες (!). Πρωτοφανής ταλαιπωρία για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων στην Εθνική Οδό

Μετάνιωσαν πικρά όσοι αποφάσισαν να ταξιδέψουν χθες, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, από την Αθήνα με προορισμό την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς το χάος που δημιουργήθηκε στην Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας,  όταν Ι.Χ. ακινητοποιήθηκαν λόγω χιονιού στις στροφές της Μαλεσίνας, οδήγησε σε μια απίστευτη ταλαιπωρία.

ethniki xioni3

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 15.00, επιβατικά αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες «κόλλησαν»  στις στροφές της Μαλεσίνας. Φορτηγά, λεωφορεία και Ι.Χ. που ακολουθούσαν ακινητοποιήθηκαν στο σημείο για ώρες, με τις ουρές να φθάνουν σχεδόν τα 20χλμ. Τελικά, νωρίς το βράδυ, ύστερα από περίπου πέντε ώρες, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, αν και έως και τη Λαμία τα οχήματα κινούνταν… σημειωτόν -με ταχύτητες 20-25χλμ.

Μεγάλη ταλαιπωρία βίωσαν όσοι ταξίδευαν και με προορισμό το Καρπενήσι (και όλη την Ευρυτανία). Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση οδηγού που ζει και εργάζεται στην πρωτεύουσα, ο οποίος ξεκίνησε από την Αθήνα στις 16.00 το απόγευμα και έφτασε στο σπίτι του, στο Καρπενήσι, στις 3.00 τα ξημερώματα -ύστερα από ταξίδι-γολγοθά 11 ωρών. Ενδεικτικά, οι οδηγοί κάλυψαν τη διαδρομή Αθήνα-Λαμία, που υπό κανονικές συνθήκες δεν ξεπερνά τις 2.30 ώρες, σε… 7 ώρες! Στο χάος της Εθνικής βρέθηκε και το λεωφορείο του ΚΤΕΛ ν. Ευρυτανίας, που έφθασε ξημερώματα Σαββάτου στο Καρπενήσι, έχοντας ξεκινήσει… απόγευμα Πέμπτης.

Στη Ράχη Τυμφρηστού ο δρόμος ήταν ανοικτός καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, με τους έμπειρους οδηγούς των μηχανημάτων να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να διατηρηθεί προσπελάσιμη πιο κεντρική οδική αρτηρία προς τον νομό. Το χιόνι είχε καθαριστεί από το οδόστρωμα, με τον πάγο να κρύβει ορισμένες παγίδες, που ωστόσο αντιμετωπίζονταν με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.