Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Σκεπαστή πίστα αρχάριων, μοναδική στην Ελλάδα, θα εγκατασταθεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου - 1,5 εκ. για έργα αναβάθμισης

Ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση της Τετάρτης, 14 Νοεμβρίου 2018

Ξεκίνησε το έργο της προμήθειας και εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εποπτεύει η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και αναβαθμίζει σημαντικά τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου στο Βελούχι.xionodromiko-pista-arxariwn1-0

Το έργο χρηματοδοτείται από το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΕΔ) της Στερεάς Ελλάδας για την Ευρυτανία και εντάχθηκε ως υποέργο σε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα επενδύσεων στο Χιονοδρομικό Κέντρο, ύψους περίπου 5,35 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει επίσης την πλήρη αναβάθμιση του Σαλέ με 2,75 εκατ. ευρώ -έργο που έχει ήδη προκηρυχθεί- και την εγκατάσταση μηχανισμού τεχνικής χιόνωσης με 1,1 εκατ. ευρώ.

Με πρόσφατή του ενημέρωση ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας  κ. Αριστείδης Τάσιος, ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης του έργου "Προμήθεια εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου", προϋπολογισμού 1.499.954,06 ευρώ (με ΦΠΑ)  που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.

Το έργο αφορά στην πλήρη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου και περιλαμβάνει: τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων αναβατήρων, την προμήθεια και εγκατάσταση ενός καινούριου ταινιόδρομου αρχαρίων χιονοδρόμων με προστατευτικό σκέπαστρο  - τούνελ μήκους 80 μέτρων, μοναδικού στην Ελλάδα.

Επίσης, προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση ενός καινούριου περιστροφικού Καρουζέλ χιονοδρόμων, την προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακών πινακίδων πιστών, υλικών σήμανσης και ασφάλειας πιστών και ειδικού εξοπλισμού για τη δημιουργία πάρκου δραστηριοτήτων παιδιών  στο χιόνι.

Τέλος, μεταξύ άλλων, θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακού πίνακα κατάστασης λειτουργίας του Χιονοδρομικού  Κέντρου, με χάρτη πιστών και εγκαταστάσεων, προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έκδοσης, διαχείρισης και ελέγχου εισιτηρίων τεχνολογίας RFID, καθώς και δημιουργία δικτύου μικροφωνικών εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα, προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση ανταλλακτικών για τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων αναβατήρων "Τάκη Φλέγκα", "Θησέα", "Άνεμου 1" και "Άνεμου 2", "Ηρακλή" (μοτέρ, ράουλα, νέα καρεκλάκια, συρματόσχοινα, γραμμές ασφαλείας, Η/Μ εξοπλισμός κλπ), προμήθεια και εγκατάσταση κυλιόμενου baby lift στον Θησέα και  επίσης προμήθεια και εγκατάσταση εσωτερικού τηλεφωνικού κέντρου για την επικοινωνία των οικίσκων, με τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΑΣΙΟΣ"Επανατοποθετούμε δυναμικά το Χιονοδρομικό μας Κέντρο στην αγορά του χειμερινού τουρισμού"

Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Τασιός ανέφερε τα εξής:

"Με το έργο αυτό, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την πλήρη αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, καθώς με τον εκσυγχρονισμό των αναβατήρων, την αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας, την εγκατάσταση του ταινιόδρομου -ο οποίος είναι μοναδικός στον Ελλαδικό χώρο- και του καρουζέλ χιονοδρομίας για μικρά παιδιά, επανατοποθετούμε δυναμικά το Χιονοδρομικό μας Κέντρο στην αγορά του χειμερινού τουρισμού.

tasios-aris-ypografi1-1

Βέβαια δεν σταματάμε εδώ, καθώς ακολουθούν δύο ακόμη μεγάλα έργα, τα οποία χρηματοδοτούμε σαν Περιφέρεια για το χιονοδρομικό μας κέντρο, αυτό της ανακατασκευής του Σαλέ και του καφέ - μπαρ στις πίστες -το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί και αναμένεται να συμβασιοποιηθεί σύντομα- αλλά και της κατασκευής συστήματος τεχνητής χιόνωσης, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και των αδειοδοτήσεων.”.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και η κατασκευή του έχει ήδη αρχίσει, καθώς, μεγάλο κομμάτι του έργου θα εκτελεστεί πριν την έναρξη της φετινής χιονοδρομικής χρονιάς.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των "Ευρυτανικών Νέων" που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ή πατήστε εδώ