Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τους ξέχασαν χωμένους στο χιόνι. Καταγγελία πολιτών για αδιαφορία των υπηρεσιών να ξεχιονίσουν τη γειτονιά τους

Μία γειτονιά, σχεδόν συνοικισμός, με την ονομασία "Λεύκα", λίγο πριν τον Άγιο Νικόλαο και λίγα χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι, παραμένει «θαμμένη» στο χιόνι, αφού τα μηχανήματα του δήμου δεν έφτασαν στη γειτονιά τους να ξεχιονίσουν τους δρόμους.

 

Οι κάτοικοι που διαμένουν εκεί, πολλοί έχουν κτηνοτροφικές μονάδες ενώ υπάρχουν ακόμη και επιχειρήσεις στην περιοχή, παρά τις διαμαρτυρίες τους στον Δήμο, τα μηχανήματα της υπηρεσίας ποτέ δεν άνοιξαν επαρκώς τους δρόμους, με αποτέλεσμα ολόκληρη γειτονιά να είναι σχεδόν αποκλεισμένη.  “Ήρθαν μόνο μία φορά τις τελευταίες 15 ημέρες”, καταγγέλλουν οι κάτοικοι. 

Μάλιστα όπως καταγγέλλει ενας κάτοικος της περιοχής, "... το χιόνι είναι τόσο πολύ που κινδυνεύουν τα ζώα μου. Θέλω να φέρω φορτηγό με τριφύλλι για τα ζώα μου και το φορτηγό δεν μπορεί να μπει μέσα. Τι πρέπει να κάνω και που πρέπει να διαμαρτυρηθώ;", αναρωτιέται ο κύριος Σπύρος Κρασιάς που διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή και αγωνιά για τα ζώα του.

Πράγματι όπως φαίνεται και στις εικόνες, ο αποχιονισμός δεν έφτασε στην περιοχή και οι δημότες εκεί χρειάζεται να περπατήσουν με τα πόδια για να πάνε στις ιδιοκτησίες τους, ενώ οι δρόμοι που έχουν χαραχτεί, έχουν χαραχτεί από τα αυτοκίνητά τους.