Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Νέο κύμα κακοκαιρίας στην Ευρυτανία με έντονη χιονόπτωση. Που χρειάζεται αλυσίδες

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει από σήμερα το πρωί την Ευρυτανία και ειδικότερα το ανατολικό τμήμα του νομού όπου παρατηρούνται αυξημένες χιονοπτώσεις με αποτέλεσμα σύμφωνα με το σημερινό πρωινό αστυνομικό δελτίο (ώρα 8:30), η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο εσωτερικό επαρχιακό οδικό δίκτυο. Χωρίς αλυσίδες η κίνηση στο Εθνικό οδικό δίκτυο.

 

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και των δήμων, βρίσκονται από το πρωί επί ποδός για την αντιμετώπιση και του νέου αυτού κύματος κακοκαιρίας και κυρίως να διατηρηθούν οι δρόμοι καθαροί και προσβάσιμοι.

Ανοιχτή παραμένει η πρόσβαση στο νομό. Η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο, γίνεται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το μήκος του, τόσο από την σήραγγα Τυμφρηστού, στο οδικό δίκτυο Λαμία - Καρπενήσι όσο και από την Δυτική Ευρυτανία στο οδικό δίκτυο Καρπενήσι-Αγρίνιο.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος στην περιοχή “ΒΡΑΧΟΣ” λόγω μεγάλης χιονοστιβάδας ενώ όπως ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας η πρόσβαση στις περιοχές Κτημενίων και Φουρνά γίνεται: από Καρπενήσι μέσω της επαρχιακής οδού Καρπενήσι Στένωμα - Αγία Τριάδα - Φουρνά ή μεσω Μαυρίλο.

 

ΧΡΗΣΗ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Π.Ε.Ο. Καρπενησίου – Λαμίας 8ο έως 12ο χλμ. (Ράχη Τυμφρηστού).

Επ. Ο. Καρπενησίου – Χιονοδρομικού κέντρου, από 3ο έως 13ο χλμ.

Επ. Ο. Καρπενησίου – Κρικέλλου-Δομνίστας, από 12ο έως 40ο χλμ.

Επ. Ο. Καρπενησίου-Στενώματος 3ο χλμ έως 19ο χλμ.

Ε. Ο. Φουρνά - Καρδίτσας, από 12ο έως 22ο χλμ, θέση «Ζαχαράκη».

Επ. Ο. Προυσού – Αγρινίου από 35ο χλμ έως 45ο χλμ «θέση Αραποκέφαλα»