Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Δήμος Καρπενησίου: 50.000 ευρώ για τουριστική προβολή το 2019. Πώς ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, τι προβλέπει ο σχεδιασμός

Στην εξειδίκευση των πιστώσεων του προγράμματος τουριστικής προβολής του δήμου Καρπενησίου ανά δράση, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτήριο ΚΑΠΗ. Το πρόγραμμα των δράσεων για το 2019 εγκρίθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και θα κοστίσει συνολικά 49.333,33 ευρώ.dimos-touristiko-periptero1-0

 ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Πιο αναλυτικά, 10.000 ευρώ θα δοθούν για την παραγωγή, εκτύπωση και επανεκτύπωση εντύπων στα Ελληνικά και τα Αγγλικά. Πρόκειται για διαφημιστικό φυλλάδιο που θα αποτελεί τη βασική ενημερωτική έκδοση για τους υποψήφιους επισκέπτες του τόπου και θα παρουσιάζονται όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (οι πολλαπλές επιλογές δραστηριοτήτων τα κύρια σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος). Ακόμη, προβλέπονται φυλλάδιο για το Μουσείο Κορυσχάδων, για το Μουσείο Βουνού, μπαλόνια, τσάντες, μπλούζες, τουριστικός οδηγός κ.α.

Επιπλέον, στις 9.333,33 ευρώ ανέρχεται το ποσό για τις διαφημιστικές καταχωρήσεις. Αφορά καταχωρήσεις σε ράδιο, τηλεόραση, έντυπα μέσα και επιλεκτική προβολή σε συρμούς του μετρό. «Θα επιμεριστούν σύμφωνα με τις εποχικές ανάγκες του δήμου Καρπενησίου και με βάση τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Επίσης, δαπάνη 7.000 ευρώ έχει εγκριθεί για ενέργειες φιλοξενίας, σίτισης, μεταφοράς τουριστικών παραγόντων και δημοσιογράφων που σχετίζονται με την προώθηση του τουρισμού, ενώ στις 3.000 ευρώ ανέρχεται το κόστος για δώρα και αντικείμενα φιλοφρονήσεων σε τουριστικούς παράγοντες και γενικότερα σε πρόσωπα που μπορούν να ενισχύσουν τη διαδικασία προβολής του τουρισμού.

Τέλος, από 10.000 ευρώ θα δοθούν για τη συμμετοχή σε εκθέσεις και ανεξάρτητες προωθητικές ενέργειες (πχ περίπτερο σε εμπορικά κέντρα κ.λπ., διαφημίσεις σε κτήρια, οχήματα κ.α.) και για την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Η απόφαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Σταμάτης, Ιωάννης Ίβρος, Παναγιώτης Παπαδογούλας, Ηλίας Κοντογεώργος και Γεώργιος Σώκος δήλωσαν «παρών», με το επιχείρημα ότι είχαν διαφωνήσει ως προς το πρόγραμμα τουριστικής προβολής. Ακόμη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλειος Παπαροϊδάμης, ψήφισε «λευκό».