Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Προετοιμασίες χειμώνα. Συνεδρίασε, με ευρεία συμμετοχή φορέων, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ευρυτανίας

Την περασμένη Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο νομαρχιακό μέγαρο η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.

politiki-prostasia-2017-18-1

Πρόκειται για μια ευρεία σύσκεψη που γίνεται κάθε χρόνο, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να καταρτιστεί ο σχεδιασμός ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, να καθοριστούν οι εκάστοτε αρμοδιότητες και να καταρτιστεί το πλαίσιο συνεργασίας με στόχο την όσο το δυνατόν πιο άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση καιρικών φαινόμενων και φυσικών καταστροφών.

politiki-prostasia-sto-2017-18-3

Στη συνεδρίαση έγινε, αρχικά, απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου και ακολούθησε ο σχεδιασμός δράσης για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό, ακραία καιρικά φαινόμενα, για τη χειμερινή περίοδο 2017-2018. Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, οι δήμαρχοι Καρπενησίου και Αγράφων, κ.κ Νίκος Σουλιώτης και Θεόδωρος Μπαμπαλής, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Στρατού, του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας (ΕΔΣΕ), των δασικών υπηρεσιών κ.α.

politiki-prostasia-sto-2017-18-2

(φωτο: ΕΔΣΕ)