Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Περιορισμένες οι χιονοπτώσεις στην Ευρυτανία, χωρίς σημαντικά προβλήματα η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο του νομού (ΦΩΤΟ)

Χιονοπτώσεις ακόμα και κάτω από τα 800 μέτρα υψόμετρο σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (4/1) στον νομό Ευρυτανίας, απόρροια κακοκαιρίας από τα δυτικά.

arapokefala-snow1

Εικόνα από τα Αραποκέφαλα Προυσού, το πρωί της Πέμπτης (4/1)

Οι μηχανισμοί της Πολιτικής Προστασίας ήταν σε επιφυλακή και μηχανήματα επενέβησαν στα σημεία του οδικού δικτύου όπου σημειώνονταν χιονόστρωση. Το περισσότερο χιόνι έπεσε στη θέση Αραποκέφαλα, στα όρια Ευρυτανίας-Αιτωλοακαρνανίας, όπου η κίνηση γίνονταν με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, αλυσίδες χρειάζονται στην Επ. Ο. Καλλιθέας – Προυσού, από 11ο χλμ έως όρια Νομού, (θέση Αραποκέφαλα).

Στρωμένο χιόνι είδαν και τα χωριά των π. δήμων Ποταμιάς και Προυσού, δίχως να παρατηρηθούν, ωστόσο, σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ενδεικτικά, χιόνισε στο Μικρό-Μεγάλο Χωριό, το Βουτύρο, το Μουζίλο, το Κλαυσί και όλα τα χωριά της γύρω περιοχής, ενώ στα λευκά ντύθηκε και ο Άγιος Νικόλαος (Λάσπη).

xioni-boutiro1

Ο κεντρικός δρόμος του Βουτύρου, σήμερα (4/1) το πρωί

Στην πόλη του Καρπενησίου η χιονόπτωση ήταν οριακή και κυρίως έπεσε χιονόνερο ή βροχή στο κέντρο· λίγο περισσότερο χιόνι έπεσε στα ψηλότερα σπίτια, στις γειτονιές του Προφήτη Ηλία και της Λαγκαδιάς.

Ευνοημένο αποδείχθηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι, που πρόσθεσε περίπου 20 εκατοστά χιονιού και αναμένεται να λειτουργήσει πολύ ικανοποιητικά το Σαββατοκύριακο των Θεοφανίων.

Τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μετά το απόγευμα θα σταματήσουν εντελώς. Βελτιωμένος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται -τουλάχιστον- έως και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.