Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) Ξεκίνησε το Παζάρι του Προφήτη Ηλία. Με αρκετό κόσμο η πρώτη ημέρα, διερευνητικές οι βόλτες των καταναλωτών

Πρεμιέρα έκανε η ετήσια εμποροπανήγυρη του Προφήτη Ηλία Καρπενησίου, που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 3 Αυγούστου. Ήδη, την Κυριακή (29/7) ήταν αυξημένη η κίνηση, με τους καταναλωτές να περιορίζονται κυρίως σε διερευνητικές βόλτες και σύγκριση τιμών, προτού προχωρήσουν σε αγορές τις επόμενες ημέρες.1

Συνολικά 250 παράγκες στήθηκαν στο παζάρι, με τους εμπόρους να διαθέτουν ποικιλία προϊόντων (είδη ένδυσης, υπόδησης, σπιτιού κ.α.) και να υπόσχονται καλές τιμές και προσφορές. Υπάρχουν, ακόμα, καταστήματα με καφέ, φαγητό κ.α.

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη, οι τιμές των παραπηγμάτων άρχιζαν από τα 200 και έφταναν έως τα 600 ευρώ, ποσά στα οποία συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή, η ηλεκτροδότηση και η καθαριότητα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από την ενοικίαση των παραπηγμάτων, ο δήμος Καρπενησίου αναμένεται να εισπράξει περίπου 80.000 ευρώ, με τη μέση τιμή για κάθε πάγκο να ανέρχεται στα 320 ευρώ.

Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως και τα κόστη. Τα έξοδα της φετινής εμποροπανήγυρης για τον δήμο Καρπενησίου έφθασαν τις 23.188 ευρώ, εκ των οποίων 7.750 ευρώ αφορούν την ηλεκτροδότηση και 15.500 ευρώ την κατασκευή των παραπηγμάτων.2

3

4

5

6

7