Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Μάρκος Γκούρλιας, ο Ευρυτάνας δρομέας αντοχής που αποτελεί το μέλλον το ελληνικού στίβου (ΒΙΝΤΕΟ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ένα από τα πλέον ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού στίβου έλκει την καταγωγή του από την Ευρυτανία. Ο 23χρονος Μάρκος Γκούρλιας είναι αθλητής αποστάσεων αντοχής και ημιαντοχής, μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου, που τον τελευταίο καιρό έχει πετύχει εξαιρετικές επιδόσεις και δείχνει αποφασισμένος να φτάσει όσο πιο ψηλά.gkourlias-marios-athlitiko1

Από τον περασμένο Μάιο κιόλας, ο ταλαντούχος αθλητής προετοιμάζεται ανά διαστήματα στο Καρπενήσι και το Αθλητικό Κέντρο. Ο Μάρκος Γκούρλιας κατάγεται από τη Γρανίτσα, από τον πατέρα του, και από το Συγκρέλλο (το γένος Μπόκα) εκ μητρός, είναι με λίγα λόγια… «δικό μας» παιδί, παρότι δεν έζησε ποτέ μόνιμα στον τόπο· στο χωριό της μητέρας του έρχεται κάθε καλοκαίρι.

Τα «Ευρυτανικά Νέα» συνάντησαν τον 23χρονο μετά το τέλος της προπόνησής του και είχαν την ευκαιρία για μια σύντομη συνέντευξη με έναν αθλητή που θα μας απασχολήσει έντονα τα επόμενα χρόνια.

Πρόσφατα, εξάλλου, στην Ταραγόνα της Ισπανίας, ο πρωταθλητής του Εθνικού Αλεξ/πολης τερμάτισε 7ος στα 5.000μ και σημείωσε μία από τις γρηγορότερες κούρσες της τελευταίας 12ατίας στην απόσταση στη χώρα μας, ενώ έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατεβαίνει το φράγμα των 14.00.00 τα τελευταία δέκα χρόνια (!). Έχασε, μάλιστα, οριακά την πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό του Βερολίνου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ