Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Και όμως, ο άστατος καιρός επιστρέφει στην Ευρυτανία. Πρόσκαιρη αλλά πιθανόν αξιόλογη επιδείνωση προσεχώς

Και ενώ σιγά-σιγά ο καιρός άρχισε να… θυμίζει καλοκαίρι στην Ευρυτανία, μια νέα, πρόσκαιρη μεν, πιθανόν αξιόλογη δε, μεταβολή θα διαφοροποιήσει άρδην το σκηνικό, κυρίως κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (6/6). Τα φαινόμενα θα μας απασχολήσουν περίπου για ένα 24ωρο.pezoporia-vroxi11

Από αργά το βράδυ και κυρίως από τα ξημερώματα του Σαββάτου 6 Ιουνίου, βαρομετρικό χαμηλό από τη νότια Ιταλία θα έχει κινηθεί προς τη χώρα μας, προκαλώντας αλλαγή του καιρού. Σταδιακά, βροχές, μπόρες ή και καταιγίδες θα επεκταθούν στα ηπειρωτικά, με την Ευρυτανία να δέχεται, πιθανόν, κατά τόπους φαινόμενα με ένταση· πρόσκαιρα και πολύ τοπικά ίσως εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 16-17 βαθμούς, ενώ ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι (κυρίως νότιων δ/νσεων). Θα ευνοηθεί δε, η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Βελτίωση του καιρού και επιστροφή στην… κανονικότητα, περιμένουμε από την Κυριακή 7 Ιουνίου. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν παντού και η θερμοκρασία θα ανέβει πάνω από τους 20 βαθμούς, με τον ήλιο να κάνει δειλά-δειλά την επανεμφάνισή του.