Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

ev media-logo

Χαλάει από την Πέμπτη (19/9) ο καιρός στην Ευρυτανία, με βροχές και απότομη πτώση της θερμοκρασίας - Η πρόγνωση

broxi-dromos-potamia1

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου καθώς ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια θα προκαλέσουν απότομη αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και τοπικές καταιγίδες καθώς και ισχυρούς ανέμους.

 

Στην Ευρυτανία, ο καιρός σταδιακά -κυρίως από το απόγευμα- θα αλλάξει και τοπικά, σε βόρεια και ανατολικά, θα σημειωθούν βροχές και μπόρες. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα πέσει κατά 3-4 βαθμούς, με τις μέγιστες να μην ξεπερνούν τους 22c. Αρχικά από βορειοανατολικές και αργότερα από δυτικές διευθύνσεις οι άνεμοι.

Τοπικά και παροδικά άστατος θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, με το σκηνικό να παραπέμπει ευθέως σε φθινόπωρο. Ψύχρα θα επικρατεί σε Καρπενήσι και χωριά, αφού ο υδράργυρος δεν θα δείξει άνω των 20 βαθμών, με τους βοριάδες (ΒΑ) να επιτείνουν την αίσθηση του κρύου, κυρίως μετά τη δύση του ηλίου.

Ο καιρός θα είναι, ωστόσο, βελτιωμένος το Σαββατοκύριακο (21-22/9)· θα επικρατήσουν ηλιόλουστες συνθήκες αλλά και μέγιστες θερμοκρασίες όχι πάνω από 20-21 βαθμούς.