Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Και εγένετο Σύνδεσμος Ευρυτάνων Λογοτεχνών. Συγκροτήθηκε σε Δ.Σ. - Δηλώσεις του προέδρου κ. Λάμπρου Ηλία

Να αναδείξει και να στηρίξει το έργο λογοτεχνών και συγγραφέων που κατάγονται από την Ευρυτανία και παράλληλα να προβάλλει προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στα ευρυτανικά γράμματα, έχει θέσει ως προτεραιότητες ο Σύνδεσμος Ευρυτάνων Λογοτεχνών, που μόλις πριν από λίγες ημέρες συγκροτήθηκε σε Διοικητικό Συμβούλιο.koutsoukis-lampros-hlias1

Το πρώτο Δ.Σ.

Ο νεοσύστατος Σύνδεσμος Ευρυτάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων έχει εμπνευστή και «σκαπανέα» τον ομότιμο καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Κλεομένη Κουτσούκη και πρώτο ιδρυτικό μέλος τον πρύτανη αείμνηστο Μιχάλη Σταφυλά.

Στις 26 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποίησε, στην Αθήνα, την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη του οποίου συγκροτήθηκαν σε σώμα το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, ως εξής:

Πρόεδρος: Ηλίας Λάμπρος, οικονομολόγος, καθηγητής ενηλίκων και ποιητής, Αντιπρόεδρος: Αθανασιάς Γεώργιος, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Γραμματέας: Βλάχου-Καραμβάλη Μαριάννα, δικηγόρος και ποιήτρια, Ταμίας: Μπάκας Νίκος, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Έφορος Βιβλιοθήκης: Ντζιώρας Ηλίας, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ και συγγραφέας, Αναπληρώτρια Γραμματέας: Μπαλκούρα Κατερίνα, ιστορικός και συγγραφέας, Αναπληρωτής Έφορος Βιβλιοθήκης: Παπαδόπουλος Λάμπρος, ηθοποιός και συγγραφέας.

Οι προσεχείς δράσεις

Τα «Ευρυτανικά Νέα» επικοινώνησαν με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ευρυτάνων Λογοτεχνών κ. Ηλία Λάμπρου, με καταγωγή από το χωριό Τροβάτο (το γένος Παπαδοπούλου).

«Έχουμε όνειρα και οράματα για τον Σύνδεσμο», λέει μεταξύ άλλων και αναφέρεται στο ιστορικό της δημιουργίας του Συνδέσμου, από την αρχική ιδέα του κ. Κλ. Κουτσούκη τον Απρίλιο του 2018 μέχρι και τη συγκρότηση του Δ.Σ. στις αρχές Φεβρουαρίου 2019.

Περιγράφει δε τον προγραμματισμό δράσεων των επόμενων μηνών. Αρχικά, την Κυριακή 17 Μαρτίου, στην Αθήνα (αίθουσα Π.Ε.Λ, Γερανίου 41, 2ος όροφος), θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Ένα σχολικό βιβλίο 100 χρόνων, του φιλόλογου Δημήτρη Νάτσιου, το οποίο αναφέρεται στο ιστορικό σχολικό βιβλίο «Τα Ψηλά Βουνά», του Ευρυτάνα Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Πιθανόν μέσα στον Απρίλιο, εξάλλου, προγραμματίζεται η συνδιοργάνωση με τον δήμο Καρπενησίου εκδήλωσης προς τιμήν του καταγόμενου από τη Βράχα Ευρυτανίας ζωγράφου και συγγραφέα, Μπάμπη Τσέλου. Θα γίνει, επίσης, παρουσίαση του έργου της Ράνιας Μπουμπουρή, συγγραφέως παιδικής λογοτεχνίας από το Καρπενήσι.

Για το προσεχές φθινόπωρο, τέλος, σχεδιάζεται η διοργάνωση αφιερωματικών ημερίδων στη μνήμη των Μιχάλη Σταφυλά και Νίκου Ζωρογιαννίδη.