Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών θα διεξαχθεί το 2021 στο Καρπενήσι - 700 συμμετοχές και 5000 επισκέπτες

Για πρώτη φορά, μια διεθνής διοργάνωση με θέμα τον κυναθλητισμό, θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι. Ο λόγος για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών, που το 2021 θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, με εκατοντάδες συμμετοχές σκύλων και χιλιάδες επισκέπτες, συμμετέχοντες και θεατές. belgikos-poimenikos1

Για τον λόγο αυτό, στο Δημαρχείο Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου κ. Νίκου Σουλιώτη με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Κυνοφιλικού Ομίλου Βελγικών Ποιμενικών Ελλάδας, ώστε να τεθεί επί τάπητος οι βάσεις για τη μεγάλη, διεθνή διοργάνωση.

Σύμφωνα με τον δήμο, οι συμμετοχές σκύλων (από 35 χώρες από όλο τον κόσμο) θα αγγίξουν τις 700, ενώ οι επισκέπτες εκτιμώνται ακόμα και σε… 5000. Οι αγώνες περιλαμβάνουν 6 κυναθλήματα και θα διεξαχθούν αρχές Μαΐου 2021. 

«Άλλη μια μεγάλη Παγκόσμια διοργάνωση θα διεξαχθεί στον τόπο μας. Συνεχίζοντας την προσπάθεια και αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία για διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων στην περιοχή μας, συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Κυνοφιλικού Ομίλου Βελγικών Ποιμενικών Ελλάδας για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2021 στον τόπο μας.

belgikos-poimenikos-sinantisi

Για πρώτη φορά, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2021 θα διεξαχθεί στην Ελλάδα με 700 συμμετοχές σκύλων από 35 χώρες από όλο τον κόσμο και συμμετοχή επισκεπτών που θα αγγίξει τις 5000. Οι αγώνες περιλαμβάνουν 6 κυναθλήματα και θα διεξαχθούν αρχές Μαΐου 2021.», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δ. Καρπενησίου.

Το φετινό (2018) Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών διεξάγεται στο Pisek της Τσεχίας, παρουσία 14 ελληνικών συμμετοχών.