Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019

ev media-logo

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου - 32 θέματα τέθηκαν στο τραπέζι

Σημαντικά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου. Ξεχωρίζουν, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, όπου μεταξύ άλλων προβλέπουν αναθεωρημένα έσοδα 141.000 ευρώ από παραβάσεις ΚΟΚ, η δημιουργία νέων θέσεων ΑΜΕΑ, η μερική τροποποίηση δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας, ο τρόπος εκτέλεσης τριών έργων σε Δομιανούς και Καρπενήσι όπως επίσης και πολλά τεχνικά θέματα.

dimotiko-simboulio-karpenisiiii

Με διαφορά λίγων ημέρων συνεδριάζει, για δεύτερη φορά μέσα στον Ιούνιο, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου. Οι τρέχουσες ανάγκες και τα συσσωρευμένα θέματα οδήγησαν τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Πέτρου, στην έκδοση και νέας τακτικής συνεδρίασης, την 10η από την αρχή του έτους, με 32 θέματα στην ημερησία διάταξη.

Η συνεδρίαση θα γίνει σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στον τρίτο όροφο του κτηρίου του ΚΑΠΗ στο κέντρο Καρπενησίου.

Των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα προηγηθεί ενημέρωση του δημάρχου για τα τρέχοντα θέματα του δήμου, ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και απαντήσεις του δημάρχου ενώ όπως πάντα, αναμένεται να τεθούν και εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα -της τελευταίας στιγμής- τα οποία ωστόσο θα συζητηθούν μόνο μετά από έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που συμβαίνει πάντα.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σύμφωνα με την πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου τα θέματα εισηγούνται οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε αυτή τη συνεδρίαση κανένα θέμα δεν εισηγείται ο δήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης, αν και συνήθως εισηγείται ένα ή δύο κεντρικά θέματα σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αντιδήμαρχος οικονομικών κα Εύη Κονιαβίτη εισηγείται το θέμα: "Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2016" όπως επίσης και το θέμα "Ψήφιση πιστώσεων".

Στα θέματα: "Καθορισμός θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.", "Συμπλήρωση της αριθμ. 68/2016 απόφασης του Δ.Σ (αφορά τιμές ενοικίασης γηπέδων)" και "Οικονομική ενίσχυση", εισηγητής είναι ο αντιδήμαρχος κ. Κλεομένης Λάππας.

Ο αντιδήμαρχος έργων κ. Κουτρομάνος Ταξιάρχης εισηγείται τα θέματα: "Τροποποίηση δρομολογίων της δημοτικής αστικής συγκοινωνίας", "Τροποποίηση της αρ.πρωτ.ΥΠ.348/11-8-2015 απόφασης ένταξης του προγράμματος ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014 στη θεματική περιοχή GR-03 "Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας" και "Έγκριση τρόπου εκτέλεσης του έργου "Εσωτερική οδοποιία και Διευθέτηση ομβρίων ΤΚ Δομιανών".

Τα έργα "Επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού", "Σύνταξη πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής  για ακίνητο που βρίσκεται στη θέση "ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ" της Τοπικής Κοινότητας Μεσοκώμης, Δημοτικής Ενότητας Δομνίστας", εισηγητής θα είναι ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Ντέκας.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στα παρακάτω θέματα, εισηγητής είναι ο αντιδήμαρχος κ. Κουτρομάνος Ταξιάρχης. Πρόκειται για τεχνικά θέματα ρουτίνας, όπως παραλαβή έργων, συγκρότηση επιτροπών, προσωρινή παραλαβή έργων κλπ., που απαιτείται ωστόσο απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο -διαχρονικά και ως συνήθως- στα τεχνικά θέματα που "περνάνε" από το Δημοτικό Συμβούλιο, κρύβονται και ερωτήματα που όμως ποτέ δεν έχουν τεθεί από την αντιπολίτευση όπως η αίτηση παράτασης προθεσμιών για διάφορα έργα, όπως για παράδειγμα έργο που ανατέθηκε το 2012 και θα έπρεπε να έχει παραληφθεί το… 2013 αλλά παραλαμβάνεται σήμερα με καθυστέρηση 3 ετών.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: "Αίτηση παράτασης προθεσμίας του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ  ΚΤΕΛ», "Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Συντήρηση οδών πόλης Καρπενησίου»",

"Έγκριση 3ου ΑΠΕ και 2ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Διαμόρφωση - ανάπλαση δυτικής εισόδου πόλης Καρπενησίου», "Έγκριση 1ου ανακεφαλαιωτικού- τακτοποιητικού πίνακα του έργου "Συντήρηση -βελτίωση κτηριακών εγκαταστάσεων δήμου Καρπενησίου", "Διοικητική παραλαβή του έργου "Δημιουργία χώρων άθλησης στη Δ.Ε. Προυσού δήμου  Καρπενησίου".

Ακόμη, δίνεται η έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής στα έργα: "Εσωτερική οδοποιία και έργα υποδομής στις Τ.Κ. της Δ.Ε. Καρπενησίου", "Συντήρηση υποδομών Κορυσχάδων", "Εσωτερική Οδοποιία στις Τ.Κ. Καλεσμένου και Παπαρουσίου", "Εσωτερική οδοποιία και εξωραϊσμός κτηρίων και κοινοχρήστων χώρων στην Τ.Κ. Κλειστού Δ.Ε. Φουρνάς", "Συντήρηση δικτύων και οδών στις Τ.Κ. Δερματίου, Καρίτσας και Χελιδόνας", Εσωτερική οδοποιία Τ.Κ Καστανέας" και "Συντήρηση δικτύων και οδών στις Τ.Κ. Ανιάδας, Μουζίλου και Συγκρέλου".

Επίσης, έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Τσιμεντόστρωση και τοίχος αντιστήριξης τμήμα μελετών και κατασκευών έργων στην Τ.Κ. Καλεσμένου Δ.Ε. Καρπενησίου" και έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής στα έργα: "Εσωτερική οδοποιία Τ.Κ. Στεφανίου» στο δήμο Καρπενησίου", "Ανάπλαση περιοχής Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Αγίου Νικολάου Δ.Ε. Καρπενησίου" και "Διάνοιξη δρόμου πλησίον ιδιοκτησίας Κριτσέλη στην Τ.Κ. Κορυσχάδων Δ.Ε. Καρπενησίου".

Αποφασίζουν επίσης τη σύσταση επιτροπής προσωρινής παραλαβής των έργων: "Κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης στην Τ.Κ. Σελλών", "Κατασκευή παιδικής χαράς για ΑΜΕΑ στο χώρο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ", "Αποκατάσταση ζημιών από κατολισθήσεις λόγω πλημμυρών στις Τ.Κ. Τόρνου και Μεσοκώμης" και "Αποκατάσταση ζημιών από κατολισθήσεις λόγω πλημμυρών στις Τ.Κ. Κρικέλλου, Δομνίστας και Άμπλιανης", όπως και τη σύσταση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου: "Μόνωση οροφών κτηρίων δήμου".

Τέλος, αποφασίζουν τη σύσταση επιτροπής προσωρινής - οριστικής παραλαβής του έργου "Δημιουργία δικτύου δρόμων ήπιας κυκλοφορίας - πεζοδρομίων στην πόλη του Καρπενησίου".

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στις 19:50