Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

ev media-logo

Ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η Πανευρυτανική Ένωση. Συνάντηση με Μπακογιάννη, Επιστημονικό Συνέδριο, Έκθεση Βιβλίων Ευρυτάνων Συγγραφέων κ.α.

Σε πλήρη δραστηριότητα η Ένωση: το Δ.Σ συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη, προγραμματίζει Επιστημονικό Συνέδριο, Έκθεση Βιβλίων Ευρυτάνων Συγγραφέων, χορήγησε βιβλία σε συλλόγους, απέκτησε ιστοσελίδα κ.α.

panevritaniki-enosi-site1

ΦΩΤΟ. Στον "αέρα" δόθηκε η νέα ιστοσελίδα της Πανευρυτανικής Ένωσης (panevrytaniki.gr)

Συναντήθηκαν με Μπακογιάννη

Στο πλαίσιο αυτό, συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, είχαν στις 14 Μαρτίου ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Δ.Σ. της Πανευρυτανικής Ένωσης κ.κ. Αθανάσιος Σταμάτης και Κώστας Παπαδόπουλος, αντίστοιχα, καθώς και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ευρυτανικών Σπουδών και Ερευνών ΕΥ.Κ.Ε.Σ.Ε.) Καθηγητής κ. Κλεομένης Κουτσούκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Χαλκίδας ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού.

Κατά τη συνάντηση αυτή έγινε ενημέρωση του Περιφερειάρχη για τα προγραμματιζόμενα πολιτιστικά δρώμενα κατά το τρέχον έτος από την Πανευρυτανική Ένωση και το ΕΥ.Κ.Ε.Σ.Ε. Κυρίαρχο θέμα ήταν η διοργάνωση του Επιστημονικού Συνεδρίου που έχει εξαγγείλει το ΕΥ.Κ.Ε.Σ.Ε. με θέμα: «Το Καρπενήσι στη διαχρονική του πορεία από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας». «Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός σε όλες τις πολιτιστικές μας δραστηριότητες», σημειώνουν οι άνθρωποι της Π.Ε.

Νέα ιστοσελίδα

Εντωμεταξύ, η Πανευρυτανική Ένωση απέκτησε επιτέλους το οριστικό σάιτ της στην διεύθυνση: panevrytaniki.gr. «Περιλαμβάνει πλούσιο περιεχόμενο με νέες στήλες, ποικιλία θεμάτων και πλήρες ενημερωτικό υλικό για τις πολλές και ποικίλες δραστηριότητες της Ένωσης. Το νέο site δημιουργήθηκε από την Μαρία Νικ. Τσούνη και σε συνεργασία με το μέλος του Δ.Σ. κ. Λεωνή Θανασούλα», διαβάζουμε σχετικά.

Βιβλία σε συλλόγους

Εξάλλου, το Δ.Σ. της Πανευρυτανικής Ένωσης συνεχίζει να δίνει δωρεάν σειρά ευρυτανικών βιβλίων, κυρίως από τις εκδόσεις της, σε διάφορους συλλόγους και άλλους φορείς του τόπου. Πρόσφατα παραχωρήθηκαν σειρές στους Πολιτιστικούς Συλλόγους Τροβάτου, Στάβλων, Δομνίστας, Μυρίκης, και το περασμένο Φθινόπωρο στον εφημέριο των Μεγάλων Βραγγιανών π. Κωνσταντίνο Κουτσουπιά. «Σημειώνεται ότι τα εκδοθέντα βιβλία από την Ένωσή μας αποστέλλονται στη Βασική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου, στα Γ.Α.Κ.-Αρχεία ν. Ευρυτανίας, στην Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, καθώς και σε όλες τις μεγάλες βιβλιοθήκες των Αθηνών», σημειώνεται.

Όσοι επιθυμούν να παραλάβουν εκδοθέντα βιβλία από τα Γραφεία της Πανευρυτανικής ‘Ενωσης για λογαριασμό του Συλλόγου τους, μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2105028122 (Αθαν. Σταμάτης), 21069200004 ή 6977366813 (Κώστας Παπαδόπουλος), 6974500774 (Ανδρέας Ζούκας) και 6973386437 (Γιάννης Μάκκας).

Έκθεση βιβλίων Ευρυτάνων Συγγραφέων

Παράλληλα, η Πανευρυτανική Ένωση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και με την Κοινοτική Βιβλιοθήκη Δομνίστας προγραμματίζουν την Έκθεση Βιβλίων Ευρυτάνων Συγγραφέων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του Φθινοπώρου 2017, σε Ευρυτανία και σε περιοχές όπου διαβιούν Ευρυτάνες (Λαμία, Αγρίνιο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αλίαρτο, Αθήνα κ.α.). «Όσοι από τους Ευρυτάνες συγγραφείς θεωρούν ότι τα βιβλία τους δεν έχουν κατατεθεί στην παραπάνω Βιβλιοθήκη ή στη Βιβλιοθήκη της Πανευρυτανικής Ένωσης παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6977366813 (κ. Κώστας Παπαδόπουλος)., μέχρι το τέλος Απριλίου», αναφέρουν σχετικά.

Στο θέατρο

Τέλος, ασφυκτικά γέμισε το μικρό θέατρο «Αλκμήνη» (στα Κάτω Πετράλωνα) από Ευρυτάνες της Αθήνας, κυρίως Καστανιώτες και μέλη της Πανευρυτανικής Ένωσης, το Σάββατο 11 Μαρτίου. Η παράσταση δόθηκε ειδικά για Ευρυτάνες και μόνον ύστερα από συνεννόηση με την πρωταγωνίστρια του έργου «Μετά την Κατοχή» κ. Μαρία Σιάρπου, η οποία κατάγεται από την Καστανιά Προυσού.