Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Πιο ασφαλής ο δρόμος Καρπενήσι-Ποταμιά. Εργασίες προστασίας πρανών στον οδικό άξονα, παράλληλα με το έργο διαπλάτυνσης

Πιο ασφαλής καθίσταται πλέον η διέλευση των οχημάτων στον δρόμο που οδηγεί στην Ποταμιά και τον Προυσό. Σε εξέλιξη είναι η διαπλάτυνση προς τον Γαύρο, ενώ δραστική λύση στις κατολισθήσεις θα δώσει η τοποθέτηση ειδικού πλέγματος  στα επικίνδυνα σημεία.

 plegma-perifereiakos11

Σε εξέλιξη βρίσκεται, λοιπόν, η κατασκευή του έργου «Προστασία πρανών επαρχιακού οδικού δικτύου Καρπενήσι-Προυσός», προϋπολογισμού 2.250.000 ευρώ, που υλοποιείται από την Π.Ε Ευρυτανίας. Ήδη, στον περιφερειακό δρόμο του Καρπενησίου, στο ύψος του λόφου του Αγίου Δημητρίου, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση ειδικού πλέγματος που συγκρατεί πέτρες, χώματα και βράχους. Στο σημείο παρατηρούνταν συχνές κατολισθήσεις που έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες προστασίας πρανών σε συγκεκριμένες, έξι τον αριθμό, θέσεις επί της Επαρχιακής οδού Καρπενησίου - Προυσού με γνώμονα την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και των επιβατών τους και δεδομένων των συνεχών κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων που έχουν παρατηρηθεί στον άξονα αυτό σε βάθος χρόνου. Τα έργα έχουν ως βασικό σκοπό την αναχαίτιση και τη συγκράτηση των «κυλιόμενων» βράχων.

Διαβάστε εδώ για το έργο της διαπλάτυνσης στο τμήμα Καρπενήσι - Γαύρος