Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Στο Κερασοχώρι το Δίκτυο «Πίνδος». Διήμερο συνέδριο, την Παρασκευή 1 και Σάββατο 2/6, με θέμα την ανάπτυξη των ορεινών δήμων

Στην έδρα του δήμου Αγράφων, το Κερασοχώρι, θα φιλοξενηθεί, το διήμερο 1-2 Ιουνίου 2018, η διημερίδα με θέμα «Πολιτικές για την στήριξη των Ορεινών Δήμων της Πίνδου» από το Δίκτυο Δήμων Περιοχής της Πίνδου, όπου ο Δήμος Αγράφων είναι μέλος.

diktyo-pindos-sinedriasi1

Έτοιμο να υποδεχθεί εκπροσώπους 11 Δήμων και 4 αναπτυξιακών εταιρειών, μελών του Δικτύου Δήμων Περιοχής της Πίνδου, είναι το Κερασοχώρι, καθώς ο δήμος Αγράφων θα φιλοξενήσει την αναπτυξιακή διημερίδα με θέμα «Πολιτικές για την στήριξη των Ορεινών Δήμων της Πίνδου».

Οι εργασίες του διήμερου συμποσίου θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δ. Αγράφων, θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Παρασκευής (1/6) και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι του Σαββάτου (2/6). Κατά τη διάρκεια της διημερίδας θα παρουσιαστούν εισηγήσεις με κεντρικό άξονα το πώς οι ορεινοί δήμοι θα βγουν μπροστά και θα επωφεληθούν αναπτυξιακά.

Το πρόγραμμα

Το διήμερο θα ξεκινήσει με τη συνεδρίαση του ΔΣ του Δικτύου, το απόγευμα (18.00-19.30) της Παρασκευής 1/6. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση -από αναπτυξιακές εταιρείες- του διατοπικού προγράμματος LEADER της Πίνδου με θέμα «Ανάδειξη και Ανασυγκρότηση του τοπικού παραγωγικού συστήματος της Πίνδου». Η ημέρα θα κλείσει με δείπνο.

Την επομένη, Σάββατο 2/6, το συνέδριο θα συνεχιστεί νωρίς το πρωί (9.40) με χαιρετισμό από τον δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή και την παρουσίαση του Δικτύου από τον πρόεδρο του ΔΣ.

Στις 10.00 σειρά έχει η εισήγηση «Η πολιτική του ΥΠΕΣ για τους ορεινούς ΟΤΑ», από εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών και λίγο αργότερα το θέμα «Μικρά Υδροηλεκτρικά και Ενεργειακές Κοινότητες στις ορεινές περιοχές. Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ και για την δημιουργία Κοινωνικής Οικονομίας στις ορεινές περιοχές», από τον κ. Μιχάλη Βερροιόπουλο - Γεν. Γραμματέα ΥΠΕΚΑ.

«Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες και Μηχανισμοί Στήριξης των Ορεινών ΟΤΑ» έχει τίτλο η εισήγηση του κ. Θ. Γκοτσόπουλου - Δ/νοντα Συμβούλου ΕΕΤΑΑ ΑΕ, προτού γίνει (στις 10.50) η παρουσίαση του Δικτύου πόλεων με Λίμνες και τονιστεί η συμβολή των υδάτινων πόρων στην ανάπτυξη του ορεινού όγκου, από τον κ. Νικόλαο Χούτα - Μέλος Δ.Σ. Δικτύου, Αντιδήμαρχος δ. Αμφιλοχίας.

Θα ακολουθήσει ειδική παρέμβαση του δήμου Αγράφων για τις τοπικές ανάγκες της περιοχής και παρεμβάσεις OTA και εκπροσώπων των φορέων. Η διημερίδα θα ολοκληρωθεί με γεύμα από τον οικοδεσπότη δήμο Αγράφων.