Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Υλοποιείται η μελέτη, δωρεά του αείμνηστου Κώστα Λιάπη, για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου

sale-liapis-meleti1

Ο αείμνηστος Κώστας Λιάπης, ένας εκ των ιδιωτών που ενοικίαζε το χιονοδρομικό, έχασε απρόσμενα τη ζωή του πριν ένα χρόνο (Κυριακή 25 Ιουνίου 2017). Ήταν, όπως αναφέρθηκε, ένας νέος άνθρωπος που αγαπούσε τον τόπο του, την Ευρυτανία και προσέφερε πολλά με κάθε τρόπο και πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Λίγες ημέρες πριν πεθάνει, είχε παραδώσει στην περιφέρεια την αρχιτεκτονική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, την οποία είχε ο ίδιος χρηματοδοτήσει και προσέφερε ως δωρεά στην Π.Ε. Ευρυτανίας, ώστε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να χρηματοδοτήσει τις απαραίτητες αναβαθμίσεις και παρεμβάσεις τόσο στα κτήρια του χιονοδρομικού, όσο και στις άλλες υποδομές του (διαβάστε ρεπορτάζ εδώ).

Και πράγματι -κάποιες φορές η μοίρα παίζει τέτοια παιχνίδια- όλο το προηγούμενο διάστημα, μια ομάδα μηχανικών της Π.Ε. Ευρυτανίας με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Ευρυτανίας, πολιτικό μηχανικό, Βασίλη Φακίτσα, ολοκλήρωσε την μελέτη του έργου (ημερομηνία αναθεώρησης Καρπενήσι 21/5/2018) η οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.