Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τρεις γυναίκες χάθηκαν ενώ μάζευαν τσάι, κοντά στην Ανιάδα Ευρυτανίας. Με τη βοήθεια διασωστών έφθασαν σε ασφαλές σημείο

Παραλίγο να βγει… πικρό το τσάι βουνού που πήγαν να μαζέψουν τρία άτομα σε ορεινή περιοχή πλησίον του χωριού Ανιάδας Ευρυτανίας, την περασμένη Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018...tsai-bounou1

Οι γυναίκες, όλες τους από τον νομό Ευρυτανίας, απώλεσαν τον προσανατολισμό τους και ειδοποιήσαν με το κινητό τους την αστυνομία. Ακολούθως ενημερώθηκε μέλος του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας και λίγο αργότερα ξεκίνησε προσπάθεια εντοπισμού της θέσης τους από εφαρμογή που είχαν στο κινητό τους, η οποία και στέφθηκε από επιτυχία. Μισή ώρα αργότερα, οι τρεις γυναίκες, απόλυτα καλά στην υγεία τους, προσέγγισαν τον πλησιέστερο χωματόδρομο όπου και τις παρέλαβε συγγενής τους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΔΣΕ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας, αναφέρει τα εξής σχετικά με το περιστατικό:

«ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 04.07.2018

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: ΕΡΕΥΝΕΣ & ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ 3 ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΟΥΝΟ.

ΩΡΑ: 14:06

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΝΙΑΔΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

 

Σήμερα το μεσημέρι (σ.σ 4/7) ειδοποιήθηκε ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου από το αστυνομικό τμήμα Καρπενησίου, προκειμένου αν χρειαστεί να συνδράμει η ομάδα με μέλη της, σε έρευνες για τον εντοπισμό 3 ατόμων που ειδοποιήσαν με το κινητό τους, ότι έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους κοντά στην Ανιάδα Ευρυτανίας. Αμέσως ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο και πήγε στο ΑΤ Καρπενησίου για περισσότερες πληροφορίες.

Εκεί έγινε επικοινωνία με κινητό με ένα από τα άτομα το οποίο ανέφερε ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, αλλά έχουν αποπροσανατολιστεί στην περιοχή της Ανιάδας στη θέση «Πινακάκια» μαζεύοντας τσάι.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν 2 μέλη της ομάδας δράσης που βρισκόταν απέναντι από το σημείο, τα οποία κινήθηκαν με αυτοκίνητο προς το διάσελο της Καλιακούδας, με σκοπό να μπορέσουν να τους δουν τα 3 άτομα και στη συνέχεια να προσδιοριστεί η θέση τους στο χάρτη της περιοχής.

Αυτό δεν ήταν εφικτό λόγω της πυκνής βλάστησης από τα ψηλά δέντρα που υπάρχουν στην περιοχή.

Στη συνέχεια έγινε ξανά επικοινωνία προκειμένου να γίνει προσπάθεια εντοπισμού της θέσης τους από εφαρμογή που είχαν στο κινητό τους.

Έτσι παίρνοντας τις κατάλληλες οδηγίες από τα μέλη της ομάδας δράσης, κατάφεραν να στείλουν τις συντεταγμένες του σημείου που βρισκόταν. Τότε αφού εντοπίστηκε η ακριβής θέση τους στο χάρτη, δόθηκαν οι κατάλληλες πληροφορίες και οδηγίες ούτως ώστε να προσεγγίσουν με ασφάλεια τον πλησιέστερο χωματόδρομο που υπάρχει στην περιοχή.

Μετά από μισή ώρα περίπου κατέβηκαν στο σημείο που τους υπόδειξε μέσω κινητού το μέλος της ομάδας που βρισκόταν στο Α.Τ Καρπενησίου όπου και τους παρέλαβε συγγενής τους που είχε πάει στην περιοχή.».