Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ο «θάνατος» του εμποράκου. Αργοσβήνει η τοπική αγορά του Καρπενησίου - Διαδοχικά λουκέτα σε καταστήματα, έως και -50% η κίνηση το καλοκαίρι

zinopoulou-kleista-magazia1

Λουκέτα, προσόψεις κλειστών μαγαζιών με σχισμένες αφίσες και μεγάλες επιγραφές «Πωλείται/Ενοικιάζεται». Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς στην «καρδιά» της πόλης του Καρπενησίου, με δεκάδες καταστήματα κατά μήκος της οδού Ζηνοπούλου, της Αθανασίου Καρπενησιώτη και των γύρω δρόμων να έχουν κλείσει.

Μόνο τις περασμένες εβδομάδες, με το πέρας του καλοκαιριού, τουλάχιστον τέσσερις επιχειρήσεις (σε εστίαση και ένδυση) σε Καρπενήσι και πέριξ αναγκάστηκαν να ολοκληρώσουν τη λειτουργία τους, επιβεβαιώνοντας το προφανές: ότι η τοπική αγορά στενάζει, διάγοντας τη χειρότερη φάση των τελευταίων δεκαετιών.

Είναι ενδεικτικό πως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέσα σε μια 8ετία έχουν βάλει οριστικό λουκέτο περισσότερα από τριάντα (30) καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Με σκεπτικισμό και απαισιοδοξία βλέπουν την επόμενη ημέρα οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. «Κατά το εφετινό καλοκαίρι, για το σύνολο της αγοράς και των καταστημάτων που αφορούν τη λιανική πώληση, το αποτέλεσμα ήταν απολύτως αρνητικό», λέει στα «Ε.Ν.» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κα Σπυριδούλα Παπαδοπούλου.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των "Ευρυτανικών Νέων" που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ή πατήστε εδώ.