Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

«Τυφλές» και επικίνδυνες είναι οι διαβάσεις πεζών και μαθητών στο Σχολικό Συγκρότημα του Ξηριά (ΦΩΤΟ)

Πρόσφατα ο δήμος Καρπενησίου προχώρησε σε διαγράμμιση διάβασης πεζών  μπροστά από τις εξόδους των μαθητών, στο Σχολικό Συγκρότημα του Ξηριά. Οι διαβάσεις αυτές, βρίσκονται έξω από το 3ο δημοτικό σχολείο και το 2ο γυμνάσιο, στον Προφήτη Ηλία.diavaseis-sxoleia-prof-ilia-0

Η διαγράμμιση αποσκοπεί στο να γίνεται άμεσα ορατή η διάβαση πεζών από τους οδηγούς των οχημάτων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής διέλευση των μαθητών καθώς θα βγαίνουν από το σχολείο, στον δημόσιο δρόμο. Οι διαβάσεις αυτές ωστόσο, αποτελούν… πανελλήνια πρωτοτυπία. Οδηγούν από την έξοδο του σχολείου σε τυφλό σημείο του δρόμου, ο οποίος δεν έχει καν πεζοδρόμιο στη μια του πλευρά και η διάβαση καταλήγει σε… φράχτες των απέναντι από το σχολείο οικοπέδων.

diavaseis-sxoleia-prof-ilia-1

Βρίσκονται μάλιστα σε κατηφορική οδό και είναι απολύτως επικίνδυνες για τα παιδιά,  γιατί στην ουσία τα κατευθύνει σε “τυφλό” σημείο του δρόμου εντός του οδοστρώματος, στην απέναντι περίφραξη των οικοπέδων -και όχι όπως όλες οι διαβάσεις πεζών από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο μαθητής (αλλά και ο οποιοσδήποτε πεζός) θα διασχίσει το οδόστρωμα με ασφάλεια. Γονείς, μαθητές αλλά και πολίτες έχουν διαμαρτυρηθεί και ζητούν να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Οι σχολικές διαγραμμίσεις, αποτελούν ένα σωστό και απαραίτητο μέτρο για την ασφαλή διέλευση των μαθητών από τα σχολεία τους -όπως σωστά έχουν γίνει σε όλη την πόλη Καρπενησίου- πλην όμως στον Ξηριά φαίνεται ότι, ο υπερβάλλων ζήλος οδήγησε σε τραγελαφικά και επικίνδυνα συνάμα αποτελέσματα.  

diavaseis-sxoleia-prof-ilia-2