Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Δύο χρόνια από τον απρόσμενο θάνατο του Κώστα Λιάπη, γνωστού οδοντιάτρου & επί σειρά ετών δημοτικού συμβούλου Καρπενησίου

Aπό την έντυπη έκδοση της Τετάρτης 26/6/2019

Δύο χρόνια πέρασαν από τον αδόκητο χαμό του Κώστα Λιάπη. Ήταν απόγευμα της 25ης Ιουνίου 2017 όταν "έσκασε" σαν βόμβα η είδηση: “Ο Κώστας Λιάπης, ο γνωστός οδοντίατρος και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Καρπενησίου, σκοτώθηκε σε ατύχημα στο υπό κατασκευή σπίτι του στον Μαραθώνα Αττικής”liapis-kostas11

Ολόκληρη η Ευρυτανία (και όχι μόνο) «πάγωσε» και βυθίστηκε στη θλίψη, καθώς έχανε τόσο άδικα και απρόσμενα έναν νέο, αυτοδημιούργητο άνθρωπο που αγαπούσε με πάθος τον τόπο και τους ανθρώπους του, έχοντας προσφέρει σημαντικά απ’ όποιο μετερίζι κι αν καταπιάστηκε.

Πολυετής προσφορά και πλούσιο έργο

Ο Κώστας Λιάπης ήταν γνωστός οδοντίατρος και ιδρυτής μεγάλης οδοντιατρικής κλινικής στο Γαλάτσι, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας “Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου” αλλά και δημοτικός σύμβουλος Καρπενησίου, για περισσότερα από 20 χρόνια.

Υπήρξε ένας αυτοδημιούργητος, νέος άνθρωπος 54 ετών, με ιδέες για τον τόπο, αγαπητός στους Ευρυτάνες, αλλά και στην περιοχή όπου διέμενε στην Αθήνα, το Γαλάτσι, με αστείρευτη αγάπη για την Ευρυτανία και άξιος οικογενειάρχης. Άφησε πίσω του, τη σύζυγό του Μαίρη και τα δίδυμα 10χρονα αγόρια τους, Γιώργο και Δημήτρη.

Ήταν εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική ομάδα του Νίκου Σουλιώτη. Καταγόταν από την Αγία Βλαχέρνα Καρπενησίου. Με έντονη παρουσία στα κοινά και με “αφανές” κοινωνικό έργο, που εκτελούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εκατοντάδες μικρά παιδιά, κυρίως στη δυσπρόσιτη δυτική Ευρυτανία, δέχθηκαν τη δωρεάν εξέταση δοντιών από τις συχνές επισκέψεις κινητής ιατρικής μονάδας, με τον ίδιο επιβλέποντα ιατρό. 

Ήταν αυτός που δώρισε πριν χρόνια την υπερσύγχρονη οδοντιατρική μονάδα στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας και την εγκατέστησε ο ίδιος, με τους συνεργάτες του.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, ο Κώστας Λιάπης είναι στη σκέψη κάθε Ευρυτάνα. Και ήταν αυτός που με δικά του έξοδα, ολοκληρώθηκε η μελέτη εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου και χρηματοδοτήθηκαν έργα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ.