Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Επιμόρφωση στη Φουρνά. Ημερίδα παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων της Ευρυτανίας

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Φουρνάς φιλοξενήθηκε, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώθηκε για τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της Ευρυτανίας, από τον Οργανωτικό Συντονιστή του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας και Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 Δρ. Χρίστο Β. Μαρκαντώνη.fourna-daskaloi-imerida1

Η ενδιαφέρουσα ημερίδα συνδιοργανώθηκε με τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καρπενησίου και τον Σύλλογο Γυναικών της Δ.Ε. Φουρνάς, τελέστηκε δε υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Καρπενησίου και της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας. Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, η αντιδήμαρχος κα Γεωργία Γκαρίλα, διοικητικοί παράγοντες της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας και δεκάδες εκπαιδευτικοί όλου του νομού (περίπου 40 στον αριθμό).

Αναπτύχθηκαν θέματα όπως: περιγραφική αξιολόγηση μαθητών, παραπομπή μαθητών στο ΚΕΣΥ, αρμοδιότητες Συλλόγου Διδασκόντων κ.α., ενώ έγινε και ενημέρωση για νέες δομές της εκπαίδευσης.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Εκκλησιαστικών Κειμηλίων του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φουρνάς, ενώ στη διάρκεια της ημερίδας, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου εισηγήθηκε το θέμα: Η θρησκευτική Ιστορία της ευρύτερης περιοχής Φουρνάς Ευρυτανίας.

Έγινε, τέλος, απονομή τιμητικής πλακέτας -από τον δήμαρχο Καρπενησίου- στην κα Ρίτσα (Αγορίτσα) Σαψάλη, την πρώτη δασκάλα του Οργανωτικού Συντονιστή του ΠΕΚΕΣ Στ. Ελλάδας, Δρ. Χρίστου Β. Μαρκαντώνη, στην πρώτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου Φουρνάς.fourna-daskaloi-imerida2

(ΦΩΤΟ από τον αιρετό ΠΥΣΠΕ Ευρυτανίας, Σιδέρη Μοτσιόλα)