Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Δημοπρατείται το έργο του Φυσικού Aερίου στη Στερεά Ελλάδα. Μπακογιάννης: «Χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις συνδέονται το επόμενο διάστημα με το δίκτυο»

Το φυσικό αέριο μπαίνει το επόμενο διάστημα στην καθημερινότητα των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας καθώς η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ενέκρινε τη δημοπράτηση της σύμβασης προμήθειας των υλικών που θα ενσωματωθούν στα κατασκευαστικά έργα στη  Λαμία, την Θήβα, την Χαλκίδα, το Καρπενήσι, την Άμφισσα και την Λιβαδειά. mpakogiannis-fisiko-aerio

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου  Α.Ε , θα προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό στην αυριανή συνεδρίασή του.

Στo αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να  ολοκληρωθεί η προέγκριση δημοπράτησης και των συμβάσεων κατασκευής των έργων σε Λαμία, Θήβα και Χαλκίδα αρχικά  και  στη συνέχεια στις άλλες πόλεις.

Η πράξη «Ανάπτυξη Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου Μέσης και Χαμηλής Πίεσης» του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμό 52.550.000€, συγχρηματοδοτείται από  Εθνικούς Πόρους (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από ίδια κεφάλαια της ΔΕΔΑ ΑΕ. 

«Ως την τελευταία ημέρα της θητείας μας  εργαζόμαστε για να προχωρήσουν οι μεγάλες παρεμβάσεις που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε στη Στερεά Ελλάδα. Το έργο του Φυσικού Αερίου ξεκινάει άμεσα. Ήδη σε Λαμία και Χαλκίδα κατασκευάζονται συνδέσεις ακινήτων με το υφιστάμενο δίκτυο. Τα μεγάλα έργα επέκτασης του δικτύου, δημοπρατούνται μέσα στο καλοκαίρι ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια χιλιάδες κατοικίες και επιχειρήσεις να έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στο δίκτυο»  τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως αποκλειστικά έγραψαν τα "Ευρυτανικά Νέα", ο δήμος Καρπενησίου έχει ήδη επιλέξει δύο σημεία (ένα στην ανατολική πλευρά και ένα στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης), όπου θα εγκατασταθούν οι δύο σταθμοί - δεξαμενές υγροποιημένου φυσικού  αερίου, που θα μεταφέρεται με βυτία από τη Λειβαδιά στο Καρπενήσι.

Για την κατασκευή του δικτύου στο Καρπενήσι θα απαιτηθούν πολλά έργα που θα προκαλέσουν εύλογη αναστάτωση στην καθημερινότητα των πολιτών. Σε πρώτη φάση θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο μεγάλες καταναλώσεις και δημόσια κτήρια, όπως ξενοδοχεία, υπηρεσίες υγείας (Νοσοκομείο, Θεραπευτήριο), Αστυνομία κ.λπ. και σε δεύτερη φάση, το δίκτυο θα επεκταθεί στους οικιακούς καταναλωτές στο Καρπενήσι.