Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

ΕΠΑΛ Καρπενησίου: 21 θέσεις για μαθητεία σε δημόσιους φορείς. Διαδικασία, προθεσμίες και επιδότηση

Το 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου, σε συνεργασία με δημόσιους φορείς, υλοποιεί το πρόγραμμα «Μεταλυκειακό Έτος- Τάξεις Μαθητείας», έναν θεσμό που αφορά απόφοιτους Λυκείου με πτυχίο ειδικότητας ΕΠΑΛ.mathiteia-EPAL

Οι φορείς

Φέτος, προσφέρονται συνολικά 21 θέσεις απασχόλησης στην πόλη μας.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, ο Δήμος Καρπενησίου, το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας έχουν διαθέσει θέσεις για τις ειδικότητες Υπαλλήλων Διοίκησης & Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικός Οχημάτων, Βοηθός Νοσηλευτή, Τεχνικός Η/Υ & Δικτύων Η/Υ και Τεχνικός Δομικών Έργων & Γεωπληροφορικής.

Πού απευθύνεται, τι περιλαμβάνει

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κατόχους Πτυχίου ΕΠΑΛ, που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η εφαρμογή του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας έχει διάρκεια εννέα (9) μηνών και η εκπαίδευση γίνεται σε εργασιακό χώρο των ανωτέρω φορέων για 4 μέρες/βδομάδα (7 ώρες την ημέρα). Περιλαμβάνει ακόμα παρακολούθηση 1 ημέρα/εβδομάδα υποχρεωτικά, εργαστηριακών μαθημάτων ειδικότητας στο ΕΠΑΛ.

Η ημερήσια αποζημίωση από τον εργοδότη φθάνει τα 9,30 ευρώ (ημερομίσθιο και ασφαλιστικές εισφορές), ενώ προβλέπεται και επιδότηση των μαθητευόμενων με 16,54 ευρώ ανά ημέρα -από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου-, απευθείας στον συμμετέχοντα στο πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες επιδοτούνται με 150 μόρια στους διαγωνισμούς Δημοσίου, μετά τη απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5.

Οι αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσει τους, στη διεύθυνση e-mathiteia.minedu.gov.gr, μέχρι την προσεχή Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 23:59.

Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι εκτυπώνουν την αίτηση και καταθέτουν τον φάκελο με την εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση μαζί́ με συνοδευτικά́ έγγραφα-δικαιολογητικά́ στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου, όπου και θα απευθύνονται για πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22370-23130 (1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου).