Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Τα παιδιά γνωρίζουν το Σύμπαν. Επίσκεψη μαθητών-τριών στο αστεροσκοπείο του συλλόγου «Αρτεμις»

Μια εμπειρία διαφορετική από τις συνηθισμένες βίωσαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (28/9) περίπου 65 παιδιά, μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου (50 άτομα) και του 2ου Γυμνασίου (15), που επισκέφτηκαν το μικρό αστεροσκοπείο του Συλλόγου Αστρονομίας Ευρυτανίας «Άρτεμις», στην περιοχή του Αγ. Νικολάου.paidia-astronomia-episkepsi

Εκεί με τη βοήθεια του προέδρου του συλλόγου, κ. Δεληγεωργόπουλου Δημήτρη, και του μέλους του και καθηγητή του 2ου Γυμνασίου κ. Ζάρα Αθανάσιου, έκαναν ένα υπέροχο «ταξίδι» στο διάστημα κάτω από τον μαγευτικό ουρανό της Ευρυτανίας.

Τα παιδιά γνώρισαν αστερισμούς, έμαθαν να βρίσκουν το βορρά μέσω του πολικού αστέρα, είδαν με τηλεσκόπια τις γραμμές του Δία, τον Κρόνο με τους δακτυλίους του, διπλούς αστέρες, αστρικά σμήνη και πολλά άλλα τα οποία τους συνεπήραν.

«Ερωτήσεις έγιναν πολλές, κάτι που δείχνει πως οι νέοι ενδιαφέρονται και εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να μην χαθεί αυτό το ενδιαφέρον τους προς την επιστήμη της Αστρονομίας και των κλάδων της», αναφέρει σχετικά ο κ. Δεληγεωργόπουλος.

Η μετακίνηση έγινε με λεωφορείο και τα παιδιά συνόδευσαν οι καθηγητές φυσικής του ΓΕΛ Καρπενησίου κ.κ. Μπουλάκος Σπύρος (υποδιευθυντής του σχολείου) και Ζαρμπούτης Δημήτρης