Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Πού θα μπει δωρεάν WiFi στο Καρπενήσι μέσω του προγράμματος WiFi4EU. Τα ενδεικτικά σημεία πρόσβασης στην πόλη

από την έντυπη έκδοση

Ο δήμος Καρπενησίου, υλοποιώντας τη δράση WiFi4EU μέσω του Εκτελεστικού Οργανισμού Καινοτομίας και Δικτύων (ΙΝΕΑ), εγκαθιστά σημεία ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες που χρησιμοποιούν δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτήρια, κ.α.parko-apodimwn-night1

Το Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων

Όπως έγραψαν σε σχετικό ρεπορτάζ τα «Ευρυτανικά Νέα» (αρ. φυλ. 870/18-9-2019), μέσω της πρωτοβουλίας WiFi4EU, χορηγούνται σε επιλέξιμους δήμους “κουπόνια” αξίας 15.000 ευρώ με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εγκατάσταση hotspots σε κέντρα δημόσιας ζωής. Η δράση θα υλοποιηθεί στον δήμο Καρπενησίου με τη συνεργασία της εταιρείας «HELLENIC TELECOMMUNICATIONS ORGANIZATION S.A.- OTE». Ο δήμος έχει ήδη συντάξει και αποστείλει μια αρχική Τεχνική Έκθεση, στην οποία περιγράφονται οι συμβατικές υποχρεώσεις του ΟΤΕ, οι τεχνικές απαιτήσεις που πρέπει να πληροί το δίκτυο, βάσει της συμφωνίας με τον ΙΝΕΑ, καθώς και μερικά ενδεικτικά σημεία που επελέγησαν ως σημεία πρόσβασης.

Πρόκειται για χώρους αναψυχής, χώρους εκπαίδευσης και αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους δημότες -κυρίως- της πόλης. Ενδεικτικά, μερικά από τα σημεία πρόσβασης είναι το Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων, το Γυμνάσιο Καρπενησίου, το Πάρκο Νεράιδας, η κεντρική πλατεία, η Μαθητική Εστία, το Συνεδριακό Κέντρο, η πλατεία Προφήτη Ηλία, το Εθνικό Στάδιο, το Αθλητικό Κέντρο και το Κολυμβητήριο. Ωστόσο, «τα τελικά σημεία θα καθοριστούν μετά από μελέτη του ΟΤΕ, η οποία θα λάβει υπόψιν τα αρχικά σημεία, την τοπογραφία της περιοχής, το κόστος του εξοπλισμού, το όριο του κουπονιού, καθώς και την εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων σημείων πρόσβασης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική απόφαση.

Τέλος, να διευκρινίσουμε ότι ο λόγος που επιλέχθηκε η πόλη του Καρπενησίου για την υλοποίηση της δράσης είναι ότι μόνο στο Καρπενήσι παρέχεται η δυνατότητα παροχής καταφόρτωσης τουλάχιστον 30 Mbps, όπως ρητά αναφέρεται στις απαιτήσεις της συμφωνίας.