Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Αποδήμων Ευρυτάνων έργα. Παρουσιάστηκε στο Καρπενήσι ο τόμος των πρακτικών του συνεδρίου του 2012 (ΦΩΤΟ)

Στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου παρουσιάστηκε, πριν λίγες ημέρες, ο εκδοθείς τόμος των πρακτικών του επιστημονικού συνεδρίου που είχε γίνει το 2012, με τίτλο «…των Αποδήμων Ευρυτάνων έργα», από την Πανευρυτανική ένωση και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ευρυτανικών Σπουδών και Ερευνών.apodimwn-evritanwn-praktika1

Η όμορφη εκδήλωση άνοιξε με την προβολή βίντεο-ντοκιμαντέρ με την ιστορία, τα πρόσωπα και τις δράσεις της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», από την ίδρυση της μέχρι σήμερα.

Ακολούθησε η εμπεριστατωμένη παρουσίαση του τόμου πρακτικών του συνεδρίου από τους: κ. Ευάγγελο Καραμανέ, Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, κα Γιούλη Μάλαινου, Δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και κ. Κωνσταντίνο Μπαλωμένο, Καθηγητή Φυσικής - Ερευνητή.

Την επιμέλεια της έκδοσης και την διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν αναλάβει και έφεραν εις πέρας με επιτυχία ο πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης, κ. Ηλίας Ντζιώρας, και ο πρόεδρος του ΕΥΚΕΣΕ κ. Κλεομένης Κουτσούκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, η αντιδήμαρχος Καρπενησίου κα Σοφία Ζαλοκώστα, πολιτευτές του νομού και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. apodimwn-evritanwn-praktika2

apodimwn-evritanwn-praktika3

apodimwn-evritanwn-praktika4