Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Η Δομνίστα ετοιμάζεται για την 15η «Γιορτή Τσίπουρου». Θα γίνει το Σαββατοκύριακο στην πλατεία του χωριού (πρόγραμμα)

Δεκαπέντε (15) ολόκληρα έτη παρουσίας στα τοπικά δρώμενα συμπληρώνει φέτος η Γιορτή Τσίπουρου στη Δομνίστα Ευρυτανίας, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα, την Ευρυτανία, την Αιτωλοακαρνανία, τη Φθιώτιδα και σχεδόν κάθε γωνιά της χώρας.giorti-tsipourou-pinakida1

Η φετινή εκδήλωση θα είναι διήμερη και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2018, στην πλατεία του χωριού. Τσίπουρο θα αποστάζεται από τα καζάνια και νόστιμοι μεζέδες (λουκάνικα, πίτες κ.α.) και κάστανα θα προσφέρονται στο κοινό.

Το γλέντι θα κορυφωθεί το απόγευμα (από τις 19.00) του Σαββάτου (26/10) με ζωντανή μουσική από ορχήστρα που αποτελείται από τους: Τάκη Φώλια, κιθάρα-τραγούδι, Μαρία Κακλαμάνη, τραγούδι, Διονύση Ρηγάλο, μπουζούκι, και Κώστα Πατσιαλό, πλήκτρα.

Χοροί θα στηθούν μέχρι τα ξημερώματα, σε ένα διονυσιακό γλέντι που αποτελεί σημείο αναφοράς για το χωριό. Την Κυριακή (27/10) το κέφι θα συνεχιστεί με την ίδια «συνταγή» και ντι-τζέι τον Παναγιώτη Κορκόδειλο.

15i-giorti-tsipoyroy

Αξίζει να αναφερθεί πως, σύμφωνα στη Δομνίστα θα βρεθούν, με αφορμή τη γιορτή, περίπου 35-40 τροχόσπιτα, από τη Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων. Τα πρώτα μέλη της Λέσχης έφθασαν ήδη στο χωριό και φιλοξενούνται στο υπαίθριο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Η Γιορτή Τσίπουρου διοργανώνεται από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Δομνίστας, με τη συνδρομή του δήμου Καρπενησίου, της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ και της Τ.Κ. Δομνίστας. Χορηγός Επικοινωνίας είναι τα «Ευρυτανικά Νέα» και το www.evrytanika.gr.

Θυμηθείτε τι έγινε στην αντίστοιχη γιορτή του 2018: