Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Νέο προαύλιο στο 1ο Δημοτικό. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του κεντρικού αύλειου χώρου του σχολείου

από την έντυπη έκδοση

Νέο προαύλιο διαθέτει εδώ και λίγες ημέρες το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής ακρυλικού γηπέδου (μπάσκετ), στον κεντρικό αύλειο χώρο της σχολικής μονάδας.1o-dimotiko-neo-proaulio

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καρπενησίου και κόστισε περί τις 5.000 ευρώ. Αρχικά, έγινε σχολαστικός καθαρισμός της επιφάνειας του υφιστάμενου γηπέδου και κατόπιν το συνεργείο της αναδόχου εταιρείας εφάρμοσε ειδικό αστάρι.

Εν συνεχεία έγινε διάστρωση με ασφαλτικό γαλάκτωμα με προσθήκη χαλαζία και ειδικών ρητινών και εφαρμογή ειδικού ακρυλικού συστήματος· στο τέλος, έγινε η διαγράμμιση του γηπέδου. Πλέον, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου παίζουν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Καταγγέλλει «βανδαλισμό» ο διευθυντής

Πάντως, πριν ακόμα προλάβει να… στεγνώσει η μπογιά, διαπιστώθηκαν φθορές στο έργο. Όπως κατήγγειλε μέσω των κοινωνικών δικτύων ο Διευθυντής του 1ου Δ.Σ. Καρπενησίου, κ. Σιδέρης Μοτσιόλας, άγνωστοι εισέβαλαν βραδινές ώρες στο σχολείο και προκάλεσαν ζημιές μικρής έκτασης στο γήπεδο -το οποίο ήταν περιφραγμένο με ειδική σήμανση.

Στο σημείο έφθασε ο δήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης και η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Σοφία Ζαλοκώστα, ενώ το περιστατικό καταγράφηκε και από την αστυνομία. Δεν αναμένεται, πάντως, να δοθεί συνέχεια στο θέμα.

Σε δήλωσή του στα «Ευρυτανικά Νέα», ο Διευθυντής του σχολείου ανέφερε: «Δηλώνω την έντονη δυσαρέσκεια μου για τον βανδαλισμό που υπέστη το δάπεδο του κεντρικού προαυλίου του σχολείου μας! Ούτε η κλειδωμένη πόρτα, ούτε η περίφραξη του έργου στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τις ζημιές. Ένα έργο που η σχολική κοινότητα το περίμενε εδώ και πέντε χρόνια! Είναι άκρως απαράδεκτο και ντροπιαστικό αυτό που συνέβη».