Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Καθηγητή Βιολογίας ζητούν οι μαθητές του ΓΕΛ, που προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια

Έχουν περάσει... πενήντα (50) ημέρες από την έναρξη των σχολείων και στο Γενικό Λύκειο Καρπενησίου δεν έχει καλυφθεί ακόμα η θέση του εκπαιδευτικού Βιολογίας!1

Πρόκειται για ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα στη Γ’ τάξη του λυκείου και η έλλειψη καθηγητή δημιουργεί, όπως είναι λογικό, μαθητές «δύο ταχυτήτων», καθώς από τη μία υπάρχουν τα παιδιά της υπόλοιπης χώρας που διδάσκονται Βιολογία από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη και προετοιμάζονται επαρκώς για τις πανελλαδικές, και από την άλλη υπάρχουν οι μαθητές και μαθήτριες από το Καρπενήσι που ψάχνουν διάφορες λύσεις, με το αντίστοιχο κόστος (σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα), για να καλύψουν τα κενά του Υπουργείου Παιδείας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 30 Οκτωβρίου 2019, οι μαθητές-τριες του ΓΕΛ Καρπενησίου, συνοδευόμενοι από καθηγητές και γονείς, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας. Αντιπροσωπεία του 15μελούς Συμβουλίου του σχολείου, μαζί με τη Διευθύντρια και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων, είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιό. Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση μετέφεραν στον Αντιπεριφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΕΛ, με σημαντικότερο όλων τη μη κάλυψη του κενού στο μάθημα της Βιολογίας. Μάλιστα, το 15μελές επέδωσε στον κ. Τασιό και σχετικό Ψήφισμα.

5

Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Ευρυτανία και ερωτηθείσα για τα κενά σε καθηγητές, η Ευρυτάνισσα υφυπουργός Παιδείας, κα Σοφία Ζαχαράκη, δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα (μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Νοέμβρη) θα γίνει η επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών, μέσω της οποίας θα καλυφθεί και το κενό στη Βιολογία του ΓΕΛ (δείτε εδώ τις δηλώσεις της υφυπουργού).

Άμεση χαρακτηρίζεται από την εκπαιδευτική κοινότητα η ανάγκη εφαρμογής της νομοθεσίας για την ειδική προκήρυξη κάλυψης θέσεων εκπαιδευτικών. Πρόκειται για μια διαδικασία που καλούνται οι αναπληρωτές να δηλώσουν συγκεκριμένα σχολεία και αν ο αναπληρωτής αρνηθεί, τότε αποκλείεται από τους πίνακες και το επόμενο σχολικό έτος. Θα εφαρμόζεται μετά την 1η Νοεμβρίου κάθε σχολικού έτους, εφόσον διαπιστώνεται αδυναμία κάλυψης των κενών θέσεων. Πιθανόν το συγκεκριμένο μέτρο χρειαστεί για να καλυφθεί και η έλλειψη καθηγητή Βιολογίας στο Λύκειο Καρπενησίου.

 2

3

6

 (δείτε και εδώ ένα σχετικό άρθρο με τίτλο "Όταν η ισότητα εκπαιδευτικών ευκαιριών πάει περίπατο")