Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

1500 άνθρωποι, 600 κιλά τσίπουρο, γλέντι & χοροί μέχρι το πρωί, στη 15η Γιορτή Τσίπουρου της Δομνίστας (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Για 15η χρονιά πραγματοποιήθηκε στη Δομνίστα του δήμου Καρπενησίου η Γιορτή Τσίπουρου, μια εκδήλωση που ξεκίνησε δειλά το 2005 και σταδιακά εξελίχθηκε σε θεσμό και σημείο αναφοράς για το χωριό (και ολόκληρη την περιοχή), κάθε χρόνο τέτοια εποχή.1

Η Γιορτή Τσίπουρου διοργανώθηκε από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Δομνίστας, με τη συνδρομή του δήμου Καρπενησίου, της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ και της Τ.Κ. Δομνίστας. Χορηγός Επικοινωνίας ήταν τα «Ευρυτανικά Νέα».

Η εφετινή γιορτή έγινε το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου με επίκεντρο την πλατεία του χωριού, εκεί όπου τα καζάνια «έδιναν» το τσίπουρο, που κατόπιν προσφέρονταν στο κοινό, συνοδεία από ψητά κάστανα, λουκάνικα, κ.α. Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι βρέθηκαν στη Δομνίστα το διήμερο, εκτιμούν οι διοργανωτές, που διέθεσαν 600 και πλέον κιλά τσίπουρο (σκέτο ή με μέλι). Ο καιρός ήταν ιδανικός σύμμαχος καθώς η ηλιοφάνεια και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αποτέλεσαν ιδανική ευκαιρία για παρέες, ζευγάρια και οικογένειες να εκδράμουν στη φιλόξενη Δομνίστα.

ΒΙΝΤΕΟ

Το γλέντι κορυφώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (26/10), με τραγούδια από ζωντανή ορχήστρα και χορούς κυκλωτικούς να στήνονται μέχρι τα ξημερώματα στην πλατεία. Την 1η ημέρα της γιορτής παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ευρυτανίας, Κώστας Κοντογεώργος, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, ο δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, αντιδήμαρχοι, πολιτευτές και πολλοί ακόμα.

Στα αξιοσημείωτα του 2ημέρου συγκαταλέγεται η παρουσία 50 και πλέον τροχόσπιτων στο χωριό, στο πλαίσιο εκδρομής που διοργάνωσε η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων. Περίπου 120 μέλη της Λέσχης γνώρισαν το χωριό και απόλαυσαν τη γιορτή τσίπουρου, αποκομίζοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων από την υποδοχή και φιλοξενία των ντόπιων. Επίσης, στη Δομνίστα έφτασαν και δύο Ελβετοί που ήρθαν από τη χώρα τους με… ποδήλατα, σε ένα ταξίδι που μέχρι σήμερα είχε διάρκεια ενάμιση μήνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

20

Το γήπεδο ποδοσφαίρου της Δομνίστας κατακλύστηκε από τα τροχόσπιτα της ΕΛΑΤ2

Από τον χαιρετισμό της προέδρου του Φιλοπρόοδου3

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4