Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Στην Κέρκυρα η Φιλαρμονική δ. Καρπενησίου, συμμετείχε σε εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιο Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ)

από την έντυπη έκδοση

Την Κέρκυρα επισκέφθηκε η Φιλαρμονική του δήμου Καρπενησίου, κατόπιν πρόσκλησης για συνεργασία και συμμετοχή στη λιτανεία και περιφορά του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού.filarmoniki-kerkira1

Το Σάββατο στις 2 Νοεμβρίου, η ομάδα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου, με την αρχιμουσικό της, Ευαγγελία Βάρσου, η οποία έχει ήδη αναπτύξει υψηλή προσωπική συνεργασία με κερκυραϊκές φιλαρμονικές και είχε την πρωτοβουλία, μετέβη στην Κέρκυρα.

Η μπάντα του Καρπενησίου συμμετείχε τις απογευματινές ώρες σε μουσική πρόβα με την ιστορική κερκυραϊκή φιλαρμονική «Μάντζαρος» υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων μαέστρων -του Αρχιμαέστρου της φιλαρμονικής «Μάντζαρος», Σωκράτη Άνθη, και του αναπληρωτή του Αρχιμουσικού, Σπύρου Ρουβά.

filarmoniki-kerkira5

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου η Φιλαρμονική μετέβη στο χώρο της φιλαρμονικής «Μάντζαρος» προκειμένου να προμηθευτεί τις στολές και να συμμετάσχει στην λιτανεία, ωστόσο οι άσχημες καιρικές συνθήκες (βροχόπτωση) δεν επέτρεψαν την λιτάνευση του ιερού σκηνώματος. Δεν χωρά αμφιβολία, όμως, ότι το ταξίδι αποτέλεσε για τα παιδιά της Φιλαρμονικής σπουδαία μουσική εμπειρία, λειτουργώντας εκπαιδευτικά, τονώνοντας το ενδιαφέρον των μουσικών και την αγάπη τους για την μουσική.

Την αποστολή συνόδευσε η αρμόδια αντιδήμαρχος πολιτισμού, υπεύθυνη της φιλαρμονικής του δήμου Καρπενησίου, Σοφία Ζαλοκώστα, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στο Παλαιό Δημαρχείο και συναντήθηκε με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κέρκυρας, Χρυσούλα Τόμπρου, αναπτύσσοντας προοπτική συνεργασίας των δύο περιοχών.

Για τη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή των μελών της Φιλαρμονικής, από τον δήμο Καρπενησίου εγκρίθηκε το ποσό των 4.200 ευρώ, με ανάθεση σε τοπική τουριστική επιχείρηση.filarmoniki-kerkira2

filarmoniki-kerkira3