Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ευθύνη της Forthnet το ενσύρματο δίκτυο στην Ευρυτανία, απαντά ο ΟΤΕ στον Βουλευτή κ. Κώστα Κοντογεώργο, από την έντυπη

ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση

Άμεση ήταν η απάντηση του ΟΤΕ, σε ερώτηση του βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργου για τις επιστολές που απεστάλησαν τον τελευταίο καιρό σε καταναλωτές σε απομακρυσμένες περιοχές της Ευρυτανίας με τις οποίες τους ενημέρωναν ότι διακόπτεται η ενσύρματη τηλεφωνική γραμμή τους, παρέχοντας  όμως  ασύρματη γραμμή λόγω ανανέωσης του δικτύου.keraia-OTE

Ο ΟΤΕ ενημερώνει ότι από το 2016 και κατόπιν σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας που διενήργησε η ΕΕΤΤ, υπόχρεος πάροχος καθολικής υπηρεσίας,  με την υποχρέωση να παρέχει σύνδεση σε σταθερή δέση με το δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο και σταθερές  τηλεφωνικές υπηρεσίες, έχει οριστεί η εταιρεία Forthnet Α.Ε. (NOVA).

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, «... Οι επιστολές που απευθύνει ο ΟΤΕ σε συνδρομητές του στην ορεινή Ευρυτανία και αφορούν στην κατάργηση ενσύρματων τηλεφωνικών συνδέσεων λόγω αποξήλωσης συστημάτων παλαιότερης τεχνολογίας, θεωρούμε ότι προφανώς αποστέλλονται στο πλαίσιο της εμπορικής και επιχειρηματικής πολιτικής του Ομίλου ΟΤΕ στην οποία εντάσσεται η αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου, αλλά και η αντικατάσταση του με πιο σύγχρονες και οικονομικά συμφερότερες για την επιχείρησή του τεχνολογικές λύσεις».

«Η προτεινόμενη από τον ΟΤΕ παροχή υπηρεσιών τηλεφωνίας και ίντερνετ μέσω ασύρματου δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών (κάρτας sim) αποτελεί δόκιμη τεχνολογικά εναλλακτική λύση, στις περιοχές που υπάρχει σχετική κάλυψη, ενώ σε περίπτωση μη αποδοχής της παρέχεται στους συνδρομητές του η δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης αζημίως» (σ.σ. εννοεί την σύμβαση με την NOVA).

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο ΟΤΕ ξεκαθαρίζει ότι αφενός μεν την ευθύνη για τις ενσύρματες τηλεφωνικές συνδέσεις για τρία χρονιά την έχει στην Ευρυτανία η NOVA, κάτι που ουδείς Ευρυτάνας γνώριζε, αφετέρου ο ΟΤΕ γνωρίζοντας ότι λήγει η τριετής σύμβαση της NOVA και οι γραμμές θα κοπούν σε όλους (!) έσπευσε να εκμεταλλευτεί την αγορά και να προωθήσει ασύρματες τηλεφωνικές γραμμές…