Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

"Ανεμος" ο Ελευθερίου στο Αρτεμίσιο, τερμάτισε δεύτερος σε αγώνα 25 χλμ (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, στο όρος Αρτεμίσιο και στον ορεινό παραδοσιακό οικισμό της Καρυάς Αργολίδας, διεξήχθη ο αγώνας ορεινού τρεξίματος «Artemisio Mountain Running». Η ευρυτανική παρουσία ήταν ξανά επιτυχημένη, καθώς στη μεγάλη διαδρομή των 25 χλμ δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Ελευθερίου με χρόνο λίγο κάτω από τις τρεις ώρες.eleftheriou-artemisio-2019

Για τον αγώνα, ο Μεγαλοχωρίτης αθλητής έγραψε τα εξής:

«Είχαμε ακούσει ότι επιφύλασσε εκπλήξεις η διαδρομή. Ότι είναι απαιτητική και θα έχει περάσματα που δεν συναντούμε συχνά σε αγώνες. Και έτσι ακριβώς ήταν! Η διαδρομή είχε απ' όλα. Εύκολα μονοπάτια, χωματόδρομο αλλά και την κορυφογραμμή που (ευτυχώς) ήταν μέσα στην διαδρομή και μας αποζημίωσε με το παραπάνω! Φιξαρισμένα σκοινιά για την ασφάλεια των αθλητών σε έκαναν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι κάπου μοναδικά για τα ελληνικά δεδομένα. Σίγουρα είναι μια διαδρομή που θέλει εμπειρία και απαιτεί προσοχή από μέρους μας... Τελικά ήταν η πιο σωστή επιλογή για να κλείσει το 2019 σε ένα τερέν, που απλά λατρεύω!».

Στον ίδιο αγώνα η Φωτεινή Κολόκα ήταν 4η στις Γυναίκες με 04:09:52. Στα 10 χιλιόμετρα, ο Δημήτρης Χαλαστάνης κατετάγη στην 4η θέση με 01:24:24, επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική του πρόοδο στους αγώνες βουνού.

Η Ευρυτανία, των λίγων χιλιάδων ανθρώπων, πρωταγωνιστεί στο ορεινό τρέξιμο.