Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Καρπενήσι: Σχολικός εκφοβισμός & ασφάλεια στο ίντερνετ. Παιδιά και γονείς ενημερώθηκαν από τους ειδικούς

2o-dimotiko-imerida-bullying

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου και Οργανωτικός Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Στερεάς Ελλάδας, Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης, το "Χαμόγελο του Παιδιού", με την Ψυχολόγο κα Έλλη Στάμου, και ο Δήμος Καρπενησίου με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Σοφία Ζαλοκώστα, συνδιοργάνωσαν βιωματικές δράσεις για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Καρπενησίου, με θέμα: 1. Ασφάλεια στο διαδίκτυο και διαδικτυακός εκφοβισμός και 2. Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τους πραγματικούς κινδύνους του ίντερνετ, τις παγίδες και όσα πρέπει να προσέχουν, ενώ ιδιαίτερα βαρύτητα δόθηκε και στο λεγόμενο μπούλινγκ, φαινόμενο που έχει εξελιχθεί σε «μάστιγα» στα σχολεία.

Παράλληλα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχ. Καρπενησίου, συνδιοργανώθηκε ενημερωτική-επιμορφωτική ημερίδα για γονείς και κηδεμόνες μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα: «Θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο - εκφοβισμός».2o-dimotiko-imerida-bullying1