Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου: Νέα παράταση στην ολοκλήρωση αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων

από την έντυπη έκδοση

Παράταση ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ", παραχώρησε η Οικονομική επιτροπή του δήμου Καρπενησίου υπό την προεδρία του δημάρχου Νίκου Σουλιώτη, μετά από αίτημα του αναδόχου εργολάβου και τη θετική εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Το έργο έχει συμβατικό προϋπολογισμό  114.285,60 ευρώ.stadio-parking1

Μια ακόμη παράταση έργου, η δεύτερη για το συγκεκριμένο έργο, παραχώρησε η οικονομική επιτροπή του δήμου σε εργολάβο που για κάποιους συγκεκριμένους λόγους -πολλές φορές λόγω ανωτέρας βίας, κυρίως λόγω καιρικών συνθηκών- δεν παρέδωσε στις προβλεπόμενες ημερομηνίες ολοκληρωμένο το έργο.

Το συγκεκριμένο έργο, με αρχικό προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, δημοπρατήθηκε στις 7 Ιουνίου 2018 και μειοδότης με  έκπτωση 46,24%, αναδείχθηκε η εταιρεία ΑΝΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.

Το συμφωνητικό μεταξύ του αναδόχου και του Δημάρχου υπογράφηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 για συνολικό ποσό 161.285,80 ευρώ (με ΦΠΑ 24%) και με προθεσμία περαίωσης των εργασιών μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019. Ωστόσο, ο δήμος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε (την πρώτη) παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου έως τις 20 Φεβρουαρίου 2020.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2020 με αίτησή του προς την επιβλέπουσα αρχή, την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καρπενησίου, ο ανάδοχος, αιτείται νέα χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου μέχρι τις 8 Απριλίου 2020, “...διότι εκκρεμεί η έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα αλλά και γιατί προέκυψαν και κάποιες επιπλέον εργασίες”, σύμφωνα με την εισήγηση. 

Η Τεχνική Υπηρεσία κάνει δεκτό το αίτημα της εταιρείας και εισάγει προς απόφαση το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Η Ο.Ε. υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Νίκου Σουλιώτη και μέλη της, μεταξύ άλλων, αντιδημάρχους και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Λερογιάννη, συνεδρίασε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, και αφού εξέτασε τα αντικειμενικά στοιχεία, ομόφωνα έδωσε παράταση ολοκλήρωσης του έργου μέχρι τις 8/4/2020.

Οι εργασίες

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Καρπενησίου, μεταξύ άλλων εργασιών αναβάθμισης, έγιναν και ολοκληρώνονται: ασφαλτόστρωση του parking πίσω από τις κερκίδες του γηπέδου, αποκατάσταση τμήματος τοιχίου της περίφραξης του οικοπέδου και κατασκευή σιδηρών κιγκλιδωμάτων, νέα πλακόστρωση μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο, αντικατάσταση πορτοπαραθύρων και αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου με αντλίες θερμότητας στο κλειστό γυμναστήριο, τοποθέτηση πλαστικού τάπητα πίσω από τα τέρματα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, γενική συντήρηση του κτηρίου άρσης βαρών και γενική συντήρηση του κτηρίου αποδυτηρίων ποδοσφαίρου (βάψιμο, στέγη, κουφώματα), και άλλες εργασίες.